hu

Szalonnás ponty, Hal ételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Szalonnás ponty


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

Szalonnás ponty

Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,2 kg),
10 dkg szalonna,
só,
bors,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj.
Szalonnás ponty elkészítése:
A halat gondosan megtisztítjuk. A gerinc mellett mindkét oldalon, kb. 2 cm mélyen éles késsel bevágjuk, s ebbe szalonnacsíkot helyezünk. Fogvájóval egy-két helyen rögzítjük. Ezután tűzálló tálra tesszük, meglocsoljuk tejföllel, tetejére morzsoljuk a vajat, és középmeleg sütőben kb. 40—45 percig sütjük.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Szalonnás ponty