hu

Halszelet (fóliában)rostélyon sütve, Halételek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Halszelet fóliában rostélyon sütve


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

HALSZELET (FÓLIÁBAN) ROSTÉLYON SÜTVE

Hozzávalók:
80 dkg halszelet,
5 dkg vaj, só,
1 citrom,
egész bors, babérlevél, rozmaringlevél.
Halszelet fóliában rostélyon sütve elkészítése:
A halhúst egyenletes szeletekre vágjuk és megsózzuk.
Néhány szem egész borsot, egy csipet babérlevelet és rozmaringlevelet mozsárban porrá törünk, és finom szitán megszitálunk.
Ezzel a keverékkel enyhén megfűszerezzük a halszeleteket.
A fóliát 4 részre elosztva vékonyan megvajazzuk, rátesszük a halszeleteket, mindegyikre reszelünk egy csipet citromhéjat, és egy-egy kis szeletke meghámozott citromkarikát teszünk rájuk.
Megcsöpögtetjük citromlével, beburkoljuk a fóliába, és rostélyon megsütjük.
A sütés ideje kb. 10-15 perc. Forrón tálaljuk, külön tálalva hozzá a tárkányos, majonézes burgonyasalátát.
Felhasználhatjuk hozzá a ponty, az amur vagy a busa húsát is.
A mélyhűtött tengeri halak közül a tőkehal és a makréla készíthető ily módon.
A halfajták szerint a fűszerezés is változó, illetve változtathatő, a tengeri halakat egy kissé intenzívebben ízesítsük: finomra vágott petrezselyemmel, turbolyalevéllel, tárkonylevéllel, kapribogyóval, kis kockára vágott friss paradicsommal és egy csipet zúzott fokhagymával.
halszelet fóliában rostélyon sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Halszelet fóliában rostélyon sütve