Roston sült fűszeres hal

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek

ROSTON SÜLT FŰSZERES HAL, Hozzávalók:
1 kg apró hal,
10 dkg mustár,
tojás,
egy késhegynyi törött bors,
pirospaprika,
zsemlemorzsa,
vaj.
Roston sült fűszeres hal elkészítése:
Kisebb halakat megtisztítunk, és kiszedjük a belsejüket. Az ikrát és a tejet félretesszük.
A mustárt törött borssal és pirospaprikával ízesítjük, simára keverjük az ikrával (vagy tejjel), hogy kenhető masszát kapjunk.
A halakat keresztben többször bevágjuk, ezekbe a vágásokba kenjük a fűszeres krémet, majd a halakat finom zsemlemorzsába megmártva, megolajozott sütőrostra fektetjük.
A tetejét olvasztott vajba mártott ecsettel megkenjük, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.
Ekkor a halakat a másik oldalukra fordítjuk, és ezt ugyancsak vajjal kenegetve sütjük piros-ropogósrara. (Nyáron kiváló a szabadban sütni faszénparázson.)
Ha nincs a sütőbe való rostunk, akkor a halat lisztbe, felvert tojásba és morzsába mártva bő forró olajban sütjük piros-ropogósra.

Roston sült fűszeres hal