Halételek, hal receptek - Dorozsmai molnárponty


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

DOROZSMAI MOLNÁRPONTY

Hozzávalók:
8 szelet ponty,
1 dl olaj,
1 evőkanál liszt,
30 dkg gomba,
1 kis fej reszelt hagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
1 dl tejföl,
25 dkg kockatészta.
A dorozsmai molnárponty készítése:
A halszeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban szép piros-ropogósra sütjük.
Közben kifőzzük a tésztát, és tűzálló tálra terítjük.
A hagymából, gombából, pirospaprikából 2 evőkanál olajban paprikást készítünk.
Addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
A tálon levő tésztára fektetjük a halszeleteket, leöntjük a gombapaprikással, majd a tejföllel, melybe 1 kiskanál lisztet kevertünk el.
Sütőben átforrósítjuk.
dorozsmai molnárponty, halételek, hal receptek, halas ételek, ponty, gomba, pirospaprika, kockatészta

Dorozsmai molnárponty

Halfajok
Fogas

Receptek