hu

Tonhalgöngyöleg elkészítése, Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Tonhalgöngyöleg


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

Tonhalgöngyöleg

Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
25 dkg gépsonka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 citrom leve,
só,
bors,
petrezselyem,
5 dkg vaj,
8 burgonya,
metélőhagyma,
kapor,
2 evőkanál olaj.
Tonhalgöngyöleg elkészítése:
A tonhalat felolvasztjuk, kétujjnyi csíkokra vágjuk, citromlével megcsöpögtetjük, enyhén megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Ezután lecsöpögtetjük, és mindegyiket vékony gépsonkaszeletbe göngyöljük. Fogvájóval biztosítjuk, kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Vékony füstöltszalonna-szeletekkel leborítjuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük.
A burgonyákat kefével alaposan megmossuk, és a sütőben héjastól megsütjük. A vajat elkeverjük a vágott kaporral, petrezselyemmel, citromlével, sóval, borssal, és a hűtőszekrényben jól megfagyasztjuk.
A burgonyákat tálra rakjuk, félbevágva mindegyikre teszünk egy szeletke fűszeres vajat, és ezzel a körítéssel tálaljuk a sonkába göngyölt halakat.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Tonhalgöngyöleg