hu

Gombával tűzdelt ponty, Halételek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Gombával tűzdelt ponty


Halételek

Gombával tűzdelt ponty

Hozzávalók:
1 kg ponty,
15 dkg gomba,
10 dkg vaj,
só,
1 kg kifliburgonya.
Gombával tűzdelt ponty elkészítése:
A hosszában kettészelt, megtisztított hal bőrét bevagdossuk, belsejét megsózzuk. Tűzálló tálba fektetjük szeletelt vajra. Rúdra vágott csiperkegombával a bőrén levő hézagokat úgy töltjük meg, hogy a gombarudak egyenletesen egy cm-re kiálljanak. A tetejére szeletelt vajat rakunk, és előmelegítés nélküli sütőben, felső teljes lángon sütjük 10 percig. Saját levével locsolgatva sütjük tovább alsó takaréklángon.
A majdnem kész hal mellé héjában főtt, megtisztított, hosszában kettészelt burgonyát adunk, hogy ez is a hal levében és a vajban ízesedjék át.
A halat ugyanabban az edényben tálaljuk, amelyben elkészült.

Gombával töltött csirkemell
Gombával töltött karaj
Gombával töltött karalábé
Gombával töltött stangli
Gombával töltött tojás
Gombával töltött zsemle
Gombával tűzdelt ponty

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből