Gombával tűzdelt ponty
- Frissítve: 2025-07-03
Gombával tűzdelt ponty, Hozzávalók:
1 kg ponty,
 15 dkg gomba, 
 10 dkg vaj, 
 só, 
 1 kg kifliburgonya.
 Gombával tűzdelt 
ponty elkészítése:
 A hosszában kettészelt, megtisztított hal bőrét 
bevagdossuk, belsejét megsózzuk. Tűzálló tálba fektetjük szeletelt vajra. Rúdra 
vágott csiperkegombával a bőrén levő hézagokat úgy töltjük meg, hogy a gombarudak 
egyenletesen egy cm-re kiálljanak. A tetejére szeletelt vajat rakunk, és előmelegítés 
nélküli sütőben, felső teljes lángon sütjük 10 percig. Saját levével locsolgatva 
sütjük tovább alsó takaréklángon.
 A majdnem kész hal mellé héjában főtt, megtisztított, 
hosszában kettészelt burgonyát adunk, hogy ez is a hal levében és a vajban ízesedjék 
át. 
 A halat ugyanabban az edényben tálaljuk, amelyben elkészült.
   
