Halételek, hal receptek - Gombával tűzdelt ponty


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Gombával tűzdelt ponty

Hozzávalók:
1 kg ponty,
15 dkg gomba,
10 dkg vaj,
só,
1 kg kifliburgonya.
Gombával tűzdelt ponty elkészítése:
A hosszában kettészelt, megtisztított hal bőrét bevagdossuk, belsejét megsózzuk. Tűzálló tálba fektetjük szeletelt vajra. Rúdra vágott csiperkegombával a bőrén levő hézagokat úgy töltjük meg, hogy a gombarudak egyenletesen egy cm-re kiálljanak. A tetejére szeletelt vajat rakunk, és előmelegítés nélküli sütőben, felső teljes lángon sütjük 10 percig. Saját levével locsolgatva sütjük tovább alsó takaréklángon.
A majdnem kész hal mellé héjában főtt, megtisztított, hosszában kettészelt burgonyát adunk, hogy ez is a hal levében és a vajban ízesedjék át.
A halat ugyanabban az edényben tálaljuk, amelyben elkészült.

Gombával töltött csirkemell
Gombával töltött karaj
Gombával töltött karalábé
Gombával töltött stangli
Gombával töltött tojás
Gombával töltött zsemle
Gombával tűzdelt ponty

Receptek