Gombával töltött karaj

Gombával töltött karaj hozzávalók:

1 kg karaj,
25 dkg gomba,
2 fej vöröshagyma,
pirospaprika, só, bors,
3 kemény tojás,
1 nyers tojás,
egy csipet kakukkfű,
Piros Arany,
1 dl olaj,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
3 zöldpaprika,
1 dl tejföl, 1 zsemle.

Gombával töltött karaj készítése :

A gombát vékonyan fölszeleteljük, és gomba pörköltet készítünk belőle.

Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást, a nyers tojást.

A karajt középen felszúrjuk, és a jól elkevert töltelékkel megtöltjük.
Két végét összetűzzük, a húst forró olajban megforgatjuk.

Megkenjük Piros Arannyal, mellé tesszük a feldarabolt zöldpaprikákat, paradicsomokat (vagy lecsót), a vöröshagymát, a fokhagymát, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, végül sütőben pirosra sütjük.

Tálaláskor az áttört mártással leöntjük.

<<< sertésborda, karaj receptek