Recept kategóriák

Halételek, hal receptek - Rizses halfilé

Halételek

Rizses halfilé

Hozzávalók:
75 dkg tonhal,
20 dkg főtt rizs,
3 fej vöröshagyma,
3 paradicsom,
citromlé,
2 dl tej,
2 tojás,
só,
bors.
Rizses halfilél elkészítése:
Egy tűzálló tálat beolajozunk, és kibéleljük a hideg, főtt rizs felével. A rizs másik felét félretesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomokat. A citromlével bepermetezett halfilét ráhelyezzük a rizsre; erre a hagymás-paradicsomos keveréket, és befedjük a rizs másik felével. A tejet elkeverjük a tojásokkal, fűszerezzük, ráöntjük a halra.
A tálat lefedve, a tűzhelyen közepes lángon (lángelosztón) egy órán át pároljuk.
Ugyanebben az edényben tálaljuk, salátával vagy savanyúsággal.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Rizses halfilé

Receptek

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők

Kertészeti webáruház

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők