Balatoni fogas gundel módra - Halételek, hal receptek-


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

BALATONI FOGAS GUNDEL MÓDRA

Hozzávalók:
80 dkg fogasszelet,
25 dkg paraj,
30 dkg burgonya,
10 dkg vaj,
3 dkg reszelt sajt,
só,
2 tojás,
szerecsendió,
besamelmártás.
A balatoni fogas gundel módra készítése:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és áttörjük.
Két tojást, egy diónyi vajat, egy csipet szerecsendiót, sót jól elkeverünk, a burgonyába keverjük, és nyomózsákkal a kivajazott tűzálló tálon körülnyomkodjuk.
A tál alját beborítjuk sós vízben főtt leveles parajjal.
A haldarabokat panírozzuk és kirántjuk (előtte 20 perccel besózzuk), a parajra helyezzük, leöntjük sűrű besamelmártással, meghintjük reszelt sajttal, és szép barnára sütjük.
balatoni fogas gundel módra, halételek, hal receptek, halas ételek, fogasszelet, paraj, reszelt sajt, besamelmártás

Balatoni fogas gundel módra

Halfajok
Fogas

Receptek