Halételek, hal receptek - Részeges hal


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Részeges hal

Hozzávalók:
8 szelet hal,
8 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg liszt,
1 kiskanál cukor,
2 dl vörös bor,
babérlevél,
szegfűbors,
1 citrom,
só,
bors,
mustár.
Részeges hal elkészítése:
Négy dkg vajat megolvasztunk, és az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk benne.
A halat felhasználás előtt 20 perccel megsózzuk, és meglocsoljuk citromlével. Ezután a hagymás vajra tesszük, fűszerezzük, egy kevés pirospaprikával meghintjük, a borral locsolgatva kb. 15 percig pároljuk. Ha elkészült, tűzálló tálra helyezzük.
A maradék vajból egy kevés liszttel világos rántást készítünk, felöntjük hallévei, még egy kevés bort és egy kiskanál mustárt adunk hozzá, és a tálra helyezett halra öntjük.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Részeges hal

Receptek