Citromos rántott ponty - Halételek, Halas receptek


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

CITROMOS RÁNTOTT PONTY

Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 citrom,
só,
a bundázáshoz: liszt, tojás, morzsa, zsír.
A citromos rántott ponty készítése:
Leginkább akkor készítjük, ha zsírosabb tükörponty vagy taviponty kerül a konyhára.
A halat fölszeleteljük, megmossuk, besózzuk, és ráfacsarjuk 1 citrom levét.
Ebben jól átforgatjuk, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Ezután lisztben, enyhén sós, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
citromos rántott ponty, halételek, hal receptek, halas ételek, ponty, tükörponty, taviponty, citrom

Citromos rántott ponty
Citromos csirke
Citromos csirke 2. recept
Citromos főtt hal
Citromos marhaszelet
Citromos nyúlragu leves
Citromos rántott ponty
Citromos szalonnás csirke

Halfajok
Fogas

Receptek