Halételek, hal receptek - Fogas- vagy süllőszeletek orlay-i módra


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Fogas- vagy süllőszeletek orlay-i módra

Hozzávalók:
1 kg hal,
2 dkg só,
5 dkg liszt,
20 dkg zsír;
orly-i tészta:
20 dkg liszt,
3 tojás,
2 dl sör,
1/2 dl olaj,
5 g só.
Fogas- vagy süllőszeletek orlay-i módra elkészítése:
Az orly-i tészta (sörtészta) összeállítása: a sörrel elkevert tojássárgáját megsózzuk, és annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A tojásfehérjéből habot verünk, és lazán a sörtésztába forgatjuk. Végül belekeverjük az olajat.
A halszeleteket megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe mártjuk, és a sörtésztában jól megforgatva, bő forró zsírban sütjük ki.
Azonnal tálaljuk.
Paradicsom- vagy tartármártást és vajas burgonyát adunk hozzá. (Pontyszeletek is készíthetők ugyanígy.)
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Fogas- vagy süllőszeletek orlay-i módra

Receptek