hu

Vegyes hal bormártással, Halételek hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Vegyes hal bormártással


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

Vegyes hal bormártással

Hozzávalók:
1 kg vegyes hal,
8 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 dl vörös bor,
petrezselyem,
egy fél citrom,
hagyma,
1 babérlevél,
só.
Vegyes hal bormártással elkészítése:
A halat fölszeleteljük, besózzuk, lisztbe mártjuk, mindkét oldalát forró zsírban kisütjük, és lapos tűzálló tálra helyezzük. A visszamaradt zsírban az apróra vágott hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 2 dkg liszttel meghintve néhány percig még együtt pirítjuk.
Ezután először egy kevés hideg vízzel, majd a borral felengedve 10--15 percig forraljuk. Sóval, citromlével, babérlevéllel ízesítjük, majd rászűrjük a halszeletekre, és együtt nagyon kicsi lángon (sütőben) még 10 percig főzzük.
Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Vegyes hal bormártással