Vegyes hal bormártással, Halételek hal receptek

Menu

Halételek, hal receptek - Vegyes hal bormártással


Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Halételek

Vegyes hal bormártással

Hozzávalók:
1 kg vegyes hal,
8 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 dl vörös bor,
petrezselyem,
egy fél citrom,
hagyma,
1 babérlevél,
só.
Vegyes hal bormártással elkészítése:
A halat fölszeleteljük, besózzuk, lisztbe mártjuk, mindkét oldalát forró zsírban kisütjük, és lapos tűzálló tálra helyezzük. A visszamaradt zsírban az apróra vágott hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 2 dkg liszttel meghintve néhány percig még együtt pirítjuk.
Ezután először egy kevés hideg vízzel, majd a borral felengedve 10--15 percig forraljuk. Sóval, citromlével, babérlevéllel ízesítjük, majd rászűrjük a halszeletekre, és együtt nagyon kicsi lángon (sütőben) még 10 percig főzzük.
Sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Vegyes hal bormártással

Receptek