Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sertésborda, Karaj - Karajból készült ételek

Karajból készült ételek
Karaj, Karajból készült ételek

Karaj, sertésborda felhasználásával készült étel receptek

Almás karaj

A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy a szeletek vége egyben maradjon.
A húst megsózzuk, és a szeletek közé meghámozott, fölszeletelt almát teszünk. ..

Afrikai karaj

A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, és forró vajban, hirtelen megsütjük. A húsokat tálra rakjuk. A banánokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk ...

Barackos sertésborda

A karajszeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra ...

Barackos sajtos sertésborda

Barackos sajtos sertésborda hozzávalók: sertésborda, sárgabarack, barackpálinka, olaj, só, törött bors, 2 evőkanál liszt, 8 szelet szendvicskenyér, ementáli sajt, 1 dl olaj.

Baranyai sertéskaraj

Baranyai sertéskaraj elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, és meghintjük egy kevés törött borssal. Tűzálló tálra, egymás mellé lerakjuk. A gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy kanál olajban megpároljuk a reszelt vöröshagymát, majd a gombát zsírjára sütjük, és a hússzeletekre kenjük. Teszünk minden szelet húsra ...

Barcelonai karaj

Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, fél szelet gépsonka, zsír, vöröshagyma, zöldpaprika, só, bors, liszt, vaj, fehér bor

Berni sertésborda

Hozzávalók: sertésborda, karaj, gomba, hagyma, olaj, sajt, paradicsom, só, bors, petrezselyem, majoránna, 4 adag besamelmártás

Bihari bundás karaj szeletek

A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajban megpároljuk.
A hússzeleteket meghintjük sóval ...

Borban párolt karaj

A karaj szeleteket jól kiverjük, megsózzuk, majd lisztben átforgatva, forró zsírban pirosra sütjük. A megmaradt zsírba beleöntjük a bort, a paradicsomlevet, és jól felforraljuk. A húst egy nagyobb lábosba ...

Debreceni sertésborda

Hozzávalók: sertésborda, füstölt szalonna, debreceni kolbász, burgonya, zsír, hagyma, zöldpaprika, paradicsom, liszt, só, paprika

Délvidéki sertésborda

Hozzávalók: sertéskaraj, zöldpaprika, zöldbab, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, só, törött bors, lángolt kolbász, olaj

Égetett sertésborda

sertéskaraj, sertéskaraj só, olaj, vaj, gomba, tejföl, bors, konyak.
Égetett sertésborda készítése : A karaj szeleteket kicsontozzuk, kiverjük és besózzuk. Fele vajat, fele olajat megforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát ...

Elzászi sertésborda

karaj szelet, sertésborda só, liszt, zsír, császár szalonna, virsli, hagyma, savanyú káposzta, egy kevés köménymag
Elzászi sertésborda készítése : A karaj szeleteket hirtelensültként elkészítjük. A felhasznált zsír egy részéből pecsenyelevet készítünk, belerakjuk a kisütött szeleteket ...

Firenzei sertésborda

Firenzei sertésborda készítése : A spenótot vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és finomra vagdaljuk. A sertésbordát kicsontozzuk, vékonyra kiverjük, besózzuk, és egy kevés zsírban ropogósra sütjük. A pecsenye levével és a vajjal keverjük össze a parajt, törött borssal ízesítjük, és egy mély tűzálló tálba terítjük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és ráöntjük a következő mártást: a lisztet a vajjal és a sós tejjel ...

Fogarasi kapros sertésborda

Fogarasi kapros sertésborda készítése : A hússzeleteket nagyon vékonyra verjük, besózzuk és teflon edényben vagy nagyon kevés zsírban megsütjük, majd pecsenyés tálra fektetjük. A zsírból és lisztből nagyon világos rántást készítünk, belerakjuk a finomra vágott kaprot, 1-2 percig pároljuk, majd a csontlével ...

Francia sertésborda

Hozzávalók: sertéskaraj vagy lapocka, sárgarépa, petrezselyemgyökér,
vöröshagyma, olaj, fehér bor, só, bors, köménymag, cukor, tárkonyecet Francia sertésborda elkészítése ...

Gombával töltött karaj

Hozzávalók: karaj, gomba, fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, kemény tojás, nyers tojás, egy csipet kakukkfű, Piros Arany, olaj, gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, tejföl, zsemle
Gombával töltött karaj elkészítése: A gombát vékonyan fölszeleteljük, és gombapörköltet készítünk belőle. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet ...

Hagymás karaj

A karajt megsózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, és a vajban vagy margarinban mindkét oldalát pirosra sütjük. Öntünk rá 1 dl fehér bort. A vöröshagymákat megreszeljük ...

Hajdúsági sertésborda

Hozzávalók: karaj, sertésborda lángolt kolbász, 2 kemény tojás, nyers tojás, savanyú uborka, olaj, só, törött bors, kanál pirospaprika, evőkanál reszelt vöröshagyma, kakukkfű

Hargitai sertésborda

A kockára vágott füstölt szalonnát kisütjük, ezen megpirítjuk a felvágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a savanyú káposztát, paprikát és paradicsomot.
A sertésborda szeleteket forró ...

Illatos sertésborda

A karajszeleteket megsózzuk, egy kevés olajban megsütjük, és tűzálló tálban szétrakjuk. Meghintjük az apróra morzsolt bazsalikommal, minden szeletet leborítunk ...

Káposztás karaj

A karajszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen kisütjük. A darált sertéshúst egy kevés olajban

Karfiolos sertésborda

A húsból hirtelensültet készítünk, pecsenyezsírral átkent tűzálló tálba sorjába lerakjuk. A sós vízben puhára főtt karfiolból ...

Karottás sertésborda

A hússzeleteket kicsontozzuk, vékonyra kiverjük, megsózzuk, és egy kevés olajban hirtelen, mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, majd ...

Kolbásszal tötött karaj

A karajról a csontot eltávolítjuk, és a közepébe hegyes késsel üreget fúrunk, és belehúzzuk a megmosott kolbászt. A húst megsózzuk, átkenjük egy kis ecettel ...

Kolozsvári sertésborda

A hússzeleteket alaposan kiverjük, sózzuk, fűszerezzük, forró olajban hirtelen pirosra sütjük és félretesszük. A pecsenyezsírban megpirítjuk az ...

Londoni borda

Hozzávalók: szelet karaj, só, bors, curry, gerezd fokhagyma, vaj, tejföl, kiskanál mustár, tojás, reszelt hagyma

Májas töltött borda

A májat vagy májkrémet fűszerezzük egy kevés cayenni borssal és reszelt szerecsendióval, majd a bordákba éles késsel kis zsebet vágunk, és ...

Fel az oldal tetejére
Fel az oldal tetejére

Fenyő vásárlás - Kertészet Webáruház