Firenzei sertésborda

  • Frissítve: 2019-09-14

Karaj receptek

FIRENZEI SERTÉSBORDA, Hozzávalók:

8 szelet sertésborda,
1 kg spenót,
só, zsír,
5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt;
mártáshoz:
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
2 dl tej,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
1 tojás sárgája.

Firenzei sertésborda készítése :

A spenótot vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és finomra vagdaljuk.

A sertésbordát kicsontozzuk, vékonyra kiverjük, besózzuk, és egy kevés zsírban ropogósra sütjük.

A pecsenye levével és a vajjal keverjük össze a parajt, törött borssal ízesítjük, és egy mély tűzálló tálba terítjük.

Ráfektetjük a hússzeleteket, és ráöntjük a következő mártást: a lisztet a vajjal és a sós tejjel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, simára keverjük benne a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojás sárgáját.

A mártás tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.

Firenzei sertésborda