Firenzei sertésborda - Sertéshús, Karaj receptek

FIRENZEI SERTÉSBORDA, Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
1 kg spenót,
só, zsír,
5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt;
mártáshoz:
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
2 dl tej,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
1 tojás sárgája.
Firenzei sertésborda készítése :
A spenótot vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, és finomra vagdaljuk.
A sertésbordát kicsontozzuk, vékonyra kiverjük, besózzuk, és egy kevés zsírban ropogósra sütjük.
A pecsenye levével és a vajjal keverjük össze a parajt, törött borssal ízesítjük, és egy mély tűzálló tálba terítjük.
Ráfektetjük a hússzeleteket, és ráöntjük a következő mártást: a lisztet a vajjal és a sós tejjel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, simára keverjük benne a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojás sárgáját.
A mártás tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben kb. 10 percig sütjük.

<<< sertésborda, karaj receptek

firenzei sertésborda, sertésborda, spenót, törött bors, reszelt sajt, tejföl, tojás sárgája

Firenzei sertésborda