Francia sertésborda - Sertéshús receptek, Karaj

  • 2018-11-27

<<< sertésborda, karaj receptek

FRANCIA SERTÉSBORDA

Francia sertésborda hozzávalók

  • 8 szelet karaj vagy lapocka
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 dl fehér bor
  • só, bors, köménymag
  • 1 kanál cukor
  • 2 kanál tárkonyecet

Francia sertésborda elkészítése

Az olajban megpirítjuk a fölszeletelt vöröshagymát, rádobjuk a karikára vágott zöldségeket, meghintjük cukorral.

Mikor színesedni kezd, megforgatjuk benne a besózott, borsozott hússzeleteket, majd ráhintjük a tárkony ecetet és a köményt.

Ráöntjük a bort, fedő alatt puhára pároljuk, és zsírjára sütjük.

Tálaláskor a hússzeleteket tálra rakjuk, a mártást áttörjük, és forrón a húsra öntjük