Rakott karaj
- 2025-07-03
 
Rakott karaj hozzávalók:
70 dkg karaj,
 
2 evőkanál zsemlemorzsa, 
 1 dl olaj,
 80 dkg burgonya,
 1 fej vöröshagyma, 
 só, 
 törött bors, 
 pirospaprika, 
 2 dl tejföl
Rakott karaj elkészítése
A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
 A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk.
Magas falú tepsit beolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával, s az aljára rakunk egy sor burgonyát.
Ráhelyezzük a hússzeleteket, erre a karikára vágott vöröshagymát.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd ismét egy sor burgonyát rakunk rá.
Kissé ezt is megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és leöntjük egy pohár tejföllel.
Forró sütőbe tesszük, és 40-50 percig sütjük.
 Rakott burgonya
Rakott 
csirke
Rakott hús
Rakott 
húsos galuska
Rakott karaj
Rakott 
karfiol
