Rakott karaj - Sertéshús receptek

  • 2018-11-27

Rakott karaj hozzávalók:

70 dkg karaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 dl olaj,
80 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
pirospaprika,
2 dl tejföl

Rakott karaj elkészítése

A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk.

Magas falú tepsit beolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával, s az aljára rakunk egy sor burgonyát.

Ráhelyezzük a hússzeleteket, erre a karikára vágott vöröshagymát.

Megsózzuk, megborsozzuk, majd ismét egy sor burgonyát rakunk rá.

Kissé ezt is megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és leöntjük egy pohár tejföllel.

Forró sütőbe tesszük, és 40-50 percig sütjük.

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska
Rakott karaj
Rakott karfiol
Rakott kelkáposzta
Rakott palacsinta
Rakott rostélyos