Hajdúsági sertésborda

Hozzávalók:

1 kg karaj, sertésborda
20 dkg lángolt kolbász,
2 kemény tojás,
1 nyers tojás,
1-2 savanyú uborka,
1/2 dl olaj,
só, törött bors,
1 kanál pirospaprika,
2 evőkanál reszelt vöröshagyma,
kakukkfű,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 dl tejföl.

Hajdúsági sertésborda készítése :
A karajt kicsontozzuk, és dupla szeletekre szeleteljük.
A szeleteket bevágjuk, szétnyitjuk, egy kicsit kiverjük.
A lángolt kolbászt megdaráljuk, elkeverjük az összetört kemény tojásokkal, egy nyers tojással, 1-2 apróra vágott savanyú uborkával.
Megtöltjük vele a bordákat. Ráhajtjuk a szeletek másik felét, hústűvel megtűzzük, és hirtelen átsütjük.

Egy kevés olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, adunk hozzá 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, kakukkfüvet, és egy kevés vízzel puhára pároljuk benne a húst.
Tálalás előtt leöntjük a tejföllel, és forrón tálaljuk.