Sonkás sertéskaraj - Sertéshús receptek

  • 2018-11-27

Sonkás sertéskaraj, Hozzávalók:
1kg sertéskaraj,
1 dl olaj,
1 dl fehér bor,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
3 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
20 dkg sonka vagy főtt tarja,
só,
bors,
szerecsendió,
3 dkg vaj.
Sonkás sertéskaraj készítése :
A kicsontozott karajt forró olajban gyorsan megforgatjuk, majd egy kevés borral leöntjük (sózzuk, borsozzuk), és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Közben a vajból, lisztből és tejből besamelmártást főzünk (állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós), belekeverjük a darált füstölt húst, a tojások sárgáját és keményre felvert habját, ha kell, még megsózzuk, meghintjük borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, és jól elkeverjük.
A húst, ha félig kihűlt, éles késsel vékonyan fölszeleteljük. Minden hússzeletet megkenünk a fenti mártással, és visszatesszük eredeti helyére. Tűzálló tálra fektetjük, kívül is megkenjük a maradék mártással, megszórjuk reszelt sajttal, a vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben pirosra sütjük.
Rizibizivel tálaljuk.

<<< sertésborda, karaj receptek

Sonkás burgonya

Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller
Sonkás rakott karaj
Sonkás rizottó
Sonkás rizs
Sonkás sertéskaraj
Sonkás táska
Sonkás tekercs spárgával
Sonkás vagdalthús
Sonkás sült sertésszelet
Sonkás töltött burgonya
Sonkás töltött burgonyatekercs