Sonkás sertéskaraj

Sonkás sertéskaraj, Hozzávalók:

1kg sertéskaraj,
1 dl olaj,
1 dl fehér bor,
3 dkg liszt,
3 dl tej,
3 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
20 dkg sonka vagy főtt tarja,
só,
bors,
szerecsendió,
3 dkg vaj.
Sonkás sertéskaraj készítése :
A kicsontozott karajt forró olajban gyorsan megforgatjuk, majd egy kevés borral leöntjük (sózzuk, borsozzuk), és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Közben a vajból, lisztből és tejből besamelmártást főzünk (állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós), belekeverjük a darált füstölt húst, a tojások sárgáját és keményre felvert habját, ha kell, még megsózzuk, meghintjük borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, és jól elkeverjük.
A húst, ha félig kihűlt, éles késsel vékonyan fölszeleteljük. Minden hússzeletet megkenünk a fenti mártással, és visszatesszük eredeti helyére. Tűzálló tálra fektetjük, kívül is megkenjük a maradék mártással, megszórjuk reszelt sajttal, a vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben pirosra sütjük.
Rizibizivel tálaljuk.

<<< sertésborda, karaj receptek

Sonkás burgonya

Sonkás csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás galuska
Sonkás kifli
Sonkás pulykamell
Sonkás rakott zeller