Karfiolos sertésborda

  • 2019-08-20

Karaj receptek

Karfiolos sertésborda hozzávalók:

1 kg karaj,
15 dkg zsír a kisütéshez,
só,
törött bors,
1 kg karfiol,
1 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
5 dkg reszelt sajt,
Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj,
3 dkg liszt,
2 dl tej,
szerencsendió.

Karfiolos sertésborda készítése :

A húsból hirtelensültet készítünk, pecsenyezsírral átkent tűzálló tálba sorjába lerakjuk.

A sós vízben puhára főtt karfiolból merőkanállal halmokat formázunk, és a szeletekre rakjuk.

A besamelt ízesítjük a tojássárgákkal, tejföllel és 2 dkg reszelt sajttal.

A mártással leöntjük a karfiolos hússzeleteket, meghintjük reszelt sajttal, és vajdarabkákat teszünk egy-egy adag tetejére.

A sütőben 10-15 percig sütjük. Besamelmártás: a vajból, lisztből világos rántást készítünk, tejjel fölengedve állandó keveréssel besűrítjük.

Kihűtjük és ízesítjük.

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Karfiolos sertésborda