Barcelonai karaj - Sertéshúsos ételek Sertésborda

  • Frissítve: 2019-09-14  

Barcelonai karaj hozzávalók:
8 szelet, karaj, sertésborda,
8 fél szelet gépsonka,
8 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
4 zöldpaprika,
só, bors, liszt,
4 dkg vaj,
1 dl fehér bor

Barcelonai karaj készítése

A karaj szeleteket megsózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatva, forró zsírban hirtelen kisütjük.

A húst kiemeljük, tűzálló tálba rakjuk, és melegen tartjuk.
Zsírjában a sonkaszeleteket is átsütjük, és a hússzeletekre egyenként ráhelyezzük.

A hagymát és a zöldpaprikát karikára vágjuk, átsütjük a zsírban, és a sonkával takart bordákra halmozzuk.

A serpenyőben maradt zsírt a fehér borral felöntve egy kicsit forraljuk, a vajat belemorzsolva forrón a bordákra öntjük.

Borban párolt karaj
Firenzei sertésborda
Gombával töltött karaj
Káposztás karaj
Majorannás karaj
Narancsos karaj
Óvári sertésborda