Sertéskaraj inyenc módra

  • 2018-11-27

Sertéskaraj inyenc módra, Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj,
15 dkg krinolin (vagy párizsi),
10 dkg gomba,
2 tojás,
15 dkg párolt zöldborsó,
2 fej vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom vagy lecsó,
1 kávéskanál paradicsompüré,
só,
bors,
zúzott köménymag,
olaj,
petrezselyem,
egy csipetnyi bazsalikom,
kakukkfű,
1 dl bor.

Sertéskaraj inyenc módra készítése

A kicsontozott karajt közepén éles késsel felszúrjuk.
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott gombát. melyet előzőleg megpároltunk, majd zsírjára sütjük.

Adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, sót, törött borsot. Hozzáadjuk az apróra vágott krinolint vagy párizsit, zöldborsót és a lecsót.

Kevés ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Amikor félrehúzva egy kissé megkötött, beletömjük a karaj nyílásába. A végeket hústűvel lezárjuk.

Néhány kanálnyi olajat felforrósítunk, és ebben megforgatjuk a megtöltött karajt.
Ha már körbe rózsaszínűre pirult, felöntjük 1 dl vízzel hígított borral, hozzáadunk egy félbevágott vöröshagymát-meghintjük a zúzott köménymaggal, mal, kakukkfűvel. Fedő vagy fólia alatt pároljuk.

Amikor már puha, néhány percig sütőben színesítjük. Ezután levéből kiemeljük, zsírjába 1 kanál paradicsomot pirítunk, kevés fehér borral ízesítjük, s kevés liszttel sűrítjük.
Levét átszűrve a tálra szeletelt húsra öntjük, majd burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett