Narancsos karaj - Sertéshúsos ételek

  • 2018-11-27

Sertéshúsos ételek <<< sertésborda, karaj receptek

Narancsos karaj hozzávalók:
1 kg karaj,
5 dkg margarin,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál tejföl,
4 narancs,
2 evőkanál mustár,
só.

Narancsos karaj elkészítése :
A karajt megsózzuk, megkenjük mustárral, és egy kevés forró margarinban megforgatjuk.
Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt félig megpároljuk.
A narancsok sárga héját lereszeljük, és egy nagyon kevés vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A leszűrt levet a húsra öntjük, és ezzel egészen puhára pároljuk.
A narancsok levét kicsavarjuk, keverünk bele 1 kiskanál mézet, és megkenjük vele a tűzálló tálra rakott húst, és sütőben piros-ropogósra sütjük.
Ha megpirult, kiemeljük, levébe keverünk egy kanál tejfölt, és forrón tálaljuk.

NARANCSOS KARAJ, karaj, margarin, méz, tejföl, narancs, mustár

Narancsos karaj