Svájci karaj

  • Frissítve: 2023-09-02  

Svájci karaj, Hozzávalók:

4 dupla szelet karaj,
10 dkg gomba,
1 alma,
10 dkg sonka,
3 dkg vaj,
2 kávéskanál
citromlé,
só,
bors,
metélőhagyma,
3 evőkanál
fehér bor,
liszt,
tojás,
morzsa,
olaj.

Svájci karaj készítése :

A kockára vágott sonkát megpároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és a hámozott, kis kockákra vágott almát, amelyet előzőleg citromlével meglocsolunk, hogy ne barnuljon meg.

Megöntözzük borral, megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi.

Ekkor belekeverjük az összevágott metélőhagymát.

A karajokat kiverjük, zsebet vágunk rajtuk, megtöltjük a gombás töltelékkel, és hústűvel megtűzzük.

Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.