Kolozsvári sertésborda - Sertéshús receptek

  • 2018-11-27

Kolozsvári sertésborda, Hozzávalók:

8 szelet karaj,
2 fej vöröshagyma,
1 kanál pirospaprika,
egy kevés köménymag,
majoránna,
1 dl fehér bor,
50 dkg fejes káposzta,
50 dkg burgonya,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom (vagy lecsó), paprikakrém,
só,
bors (borsikafű, koriander),
1 dl olaj.

Kolozsvári sertésborda készítése :

A hússzeleteket alaposan kiverjük, sózzuk, fűszerezzük, forró olajban hirtelen pirosra sütjük és félretesszük.

A pecsenyezsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rászórunk egy kiskanál pirospaprikát és majoránnát.

Rátesszük a paprikát, paradicsomot, a metéltre vágott káposztát, a kockára vágott burgonyát, a bort, és közepes lángon puhára pároljuk.

Tálaláskor erre az alapra rakjuk a kisütött, forró hússzeleteket.

Sertéshúsos ételek

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett