Sajtos-sonkás rántotthús

  • 2019-08-20

Karaj receptek

Sajtos-sonkás rántotthús, Hozzávalók:

4 dupla szelet karaj,
4 szelet sajt,
4 szelet sonka,
liszt,
2 tojás,
zsemlemorzsa,
2 dl olaj,
só,
bors.

Sajtos-sonkás rántotthús készítése :

A hússzeleteket szétnyitjuk, deszkán alaposan keverjük, sózzuk, enyhén borsozzuk, egyik felükre egy szelet sonkát és egy szelet trappista sajtot teszünk (lehet egy szelet hajszálvékony füstölt sajtot is rátenni).

Ráhajtjuk a hús másik felét (széleit bekenjük egy kevés tojásfehérjével, hogy összeragadjon).

Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban, kis lángon, lassan szép pirosra sütjük.
(Lassan süssük, hogy a dupla hússzelet átsüljön.)

Forrón, frissen sült burgonyával tálaljuk.