Sajtos-sonkás rántotthús

Sajtos-sonkás rántotthús, Hozzávalók:

4 dupla szelet karaj,
4 szelet sajt,
4 szelet sonka,
liszt,
2 tojás,
zsemlemorzsa,
2 dl olaj,
só,
bors.
Sajtos-sonkás rántotthús készítése :
A hússzeleteket szétnyitjuk, deszkán alaposan keverjük, sózzuk, enyhén borsozzuk, egyik felükre egy szelet sonkát és egy szelet trappista sajtot teszünk (lehet egy szelet hajszálvékony füstölt sajtot is rátenni). Ráhajtjuk a hús másik felét (széleit bekenjük egy kevés tojásfehérjével, hogy összeragadjon). Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban, kis lángon, lassan szép pirosra sütjük.
(Lassan süssük, hogy a dupla hússzelet átsüljön.) Forrón, frissen sült burgonyával tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek
Sajtos burgonya felfújt
Sajtos burgonyakrokett
Sajtos burgonyapuffancs
Sajtos burgonyapüré
Sajtos burgonyás rudacska
Sajtos csirkemell
Sajtos fánk
Sajtos felfújt darával
Sajtos galuska