Sajtos-sonkás rántotthús
- 2023-09-03
Sajtos-sonkás rántotthús, Hozzávalók:
4 dupla szelet karaj,
4 szelet sajt,
4 szelet sonka,
liszt,
2 tojás,
zsemlemorzsa,
2 dl olaj,
só,
bors.
Sajtos-sonkás rántotthús készítése :
A hússzeleteket szétnyitjuk, deszkán alaposan keverjük, sózzuk, enyhén borsozzuk, egyik felükre egy szelet sonkát és egy szelet trappista sajtot teszünk (lehet egy szelet hajszálvékony füstölt sajtot is rátenni).
Ráhajtjuk a hús másik felét (széleit bekenjük egy kevés tojásfehérjével, hogy összeragadjon).
Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban, kis lángon,
lassan szép pirosra sütjük.
(Lassan süssük, hogy a dupla hússzelet átsüljön.)
Forrón, frissen sült burgonyával tálaljuk.