Elzászi sertésborda

  • Frissítve: 2019-09-14

Karaj receptek

Hozzávalók:

1 kg karajszelet, sertésborda
3 dkg só,
5 dkg liszt,
15 dkg zsír,
10 dkg császár szalonna,
15 dkg virsli,
5 dkg hagyma,
1 kg savanyú káposzta,
egy kevés köménymag.

Elzászi sertésborda készítése :

A sertésbordákat hirtelensültként elkészítjük.

A felhasznált zsír egy részéből pecsenyelevet készítünk, belerakjuk a kisütött szeleteket, és lefedve melegen tartjuk.

A zsír másik részében megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a megvágott hagymát, megfuttatjuk, és rátesszük a káposztát, a köménymagot.

A káposztát puhára pároljuk.

A virslit felkarikázva forró zsírban áthevítjük.

Tálaláskor a tál közepére helyezzük a szeleteket, rá a káposztát, erre a virslikarikákat.

Az egészet leöntjük pecsenyezsírral és a virsli zsírjával.

Forrón tálaljuk, hagymás tört burgonyával.

Elzászi sertésborda