Bihari bundás karajszelet

Bihari bundás karaj szelet hozzávalók:

1 kg rövidkaraj,
1 dl olaj,
só, törött bors, pecsenyefűszer,
1 pohár tejföl,
kevés margarin,
szegfűbors,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vöröshagyma,
20 dkg liszt,
Piros Arany

Bihari bundás karajszelet készítése

A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajban megpároljuk.
A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd kevés olajban hirtelen pirosra sütjük.
Ezután minden hússzeletre keverünk egy csipet fokhagymát, és terítünk rá párolt hagymát.

20 dkg lisztből, 1 tojással, kiskanál margarinnal és tejföllel, sóval, rugalmas tésztát gyúrunk.
30-40 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk.
Két karajszeletet egymásra fektetünk, megkenjük Piros Aranynyal. A kinyújtott tésztát olyan lapokra vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karajt belecsomagolhassunk.
Ráhelyezzük a húst, megkenjük nyers tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét.
Kívül is megkenjük a tojással, és sütőben szép pirosra sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.

   Bóbitás pecsenye    Bohém pecsenye kapros burgonyával    Borban párolt karaj    Borban párolt sertéscomb    Boros pecsenye    Borsos rablópecsenye