Bóbitás pecsenye

BÓBITÁS PECSENYE Hozzávalók:

80 dkg rövid karaj (8 szelet),
2 db zsemle,
20 dkg csirkemáj,
1 kanál reszelt hagyma,
2 tojás,
só, törött bors,
10 dkg gomba,
1 mokkáskanálnyi majoránna, kevés reszelt gyömbér, 1 csokor petrezselyem,
2 dl tej,
5 dkg reszelt sajt,
késhegynyi pirospaprika.

Bóbitás pecsenye elkészítése

A karajszeleteket kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajban, hirtelen pirosra sütjük.
Az olajban megpároljuk a reszelt hagymát, ráteszszük az apróra vágott csirkemájat és megpirítjuk.
Fűszerezzük sóval, törött borssal, majoránnával, összedolgozzuk a két - tejben megáztatott és szétmorzsolt zsemlével, petrezselyemmel, paprikával, kevés reszelt gyömbérrel.
2 tojással elkeverjük, hozzáadjuk a kevés vajban párolt gombát, majd a tálra egymás mellé helyezett hússzeletekre teszünk 1-1 halmot belőle.
Vizes kézzel tömörítjük, domborúra simítjuk, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben megsütjük.
Párolt rizst adhatunk körítésnek, de igen ízletes sült alma körítéssel is.

   Bohém pecsenye kapros burgonyával    Borban párolt karaj


  Kertészeti webáruház.


bogyós gyümölcsök díszfák évelő virágok cserjék online növényrendelés, csomagküldés