Bóbitás pecsenye

BÓBITÁS PECSENYE Hozzávalók:

80 dkg rövid karaj (8 szelet),
2 db zsemle,
20 dkg csirkemáj,
1 kanál reszelt hagyma,
2 tojás,
só, törött bors,
10 dkg gomba,
1 mokkáskanálnyi majoránna, kevés reszelt gyömbér, 1 csokor petrezselyem,
2 dl tej,
5 dkg reszelt sajt,
késhegynyi pirospaprika.

Bóbitás pecsenye elkészítése

A karajszeleteket kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajban, hirtelen pirosra sütjük.
Az olajban megpároljuk a reszelt hagymát, ráteszszük az apróra vágott csirkemájat és megpirítjuk.
Fűszerezzük sóval, törött borssal, majoránnával, összedolgozzuk a két - tejben megáztatott és szétmorzsolt zsemlével, petrezselyemmel, paprikával, kevés reszelt gyömbérrel.
2 tojással elkeverjük, hozzáadjuk a kevés vajban párolt gombát, majd a tálra egymás mellé helyezett hússzeletekre teszünk 1-1 halmot belőle.
Vizes kézzel tömörítjük, domborúra simítjuk, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben megsütjük.
Párolt rizst adhatunk körítésnek, de igen ízletes sült alma körítéssel is.

   Bohém pecsenye kapros burgonyával    Borban párolt karaj