Bohém pecsenye kapros burgonyával

BOHÉM PECSENYE KAPROS BURGONYÁVAL, Hozzávalók:

80 dkg sertéskaraj,
1 dl olaj,
só, bors, szegfűbors,
2 kanál mustár,
pecsenye fűszer,
1 kg burgonya,
só, 5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej,
1 csomó kapor,
szerecsendió, cukor,
1 kanál citromlé.

Bohém pecsenye kapros burgonyával készítése :

A húst előző napon felszeleteljük, meghintjük pecsenyefűszerrel, borssal, szegfűborssal, megkenjük mustárral, megsózzuk, gondosan betakarjuk alufóliával, és másnapig hűtőszekrényben pácoljuk.

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd karikákra vágjuk.

A vajból, a lisztből és a tejből világos rántást készítünk (nem pirítjuk!), hozzáadjuk a finomra vagdalt kaprot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Adunk hozzá annyi tejet, hogy mártássűrűségű legyen.
Felforraljuk, és 1 kanál citromlével és egy mokkáskanál cukorral is ízesítjük.

A húst kevés zsiradékon, hirtelen pirosra sütjük, a burgonyát szintén megpirítjuk, és forró kapros mártással leöntjük.