Majorannás karaj - Sertéshús receptek

  • 2018-11-27

<<< sertésborda, karaj receptek

MAJORÁNNÁS KARAJ, Hozzávalók:
1 kg karaj,
1 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 szál babérlevél,
egy diónyi vaj,
reszelt torma,
majoránna,
mustár, só.
Majorannás karaj készítése :
A karajt kicsontozzuk, megsózzuk, bekenjük mustárral, és bedörzsöljük majoránnával.
Tűzálló tálban kb. egy ujjnyi vizet forrósítunk, és belehelyezzük a karajt.
Mellédobunk egy babérlevelet, és lefedve, kis lángon, puhára pároljuk.
Ha megpuhult, kivesszük, deszkán fölszeleteljük.
A levébe reszelt tormát és vajat keverünk, végül a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük.
A fölszeletelt karajt a mártásba visszatesszük, és jól átforraljuk.
Burgonyapürével tálaljuk.
Hidegen is kitűnő, de ilyenkor külön tálaljuk a húst, és külön a hideg mártást.

<<< sertésborda, karaj receptek

majorannás karaj, karaj, tejföl, liszt, babérlevél, vaj, törma, reszelt torma, majoranna, mustár, só

Majorannás karaj