Majorannás karaj

  • 2019-08-20

Karaj receptek

MAJORÁNNÁS KARAJ, Hozzávalók:

1 kg karaj,
1 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 szál babérlevél,
egy diónyi vaj,
reszelt torma,
majoránna,
mustár, só.

Majorannás karaj készítése :

A karajt kicsontozzuk, megsózzuk, bekenjük mustárral, és bedörzsöljük majoránnával.

Tűzálló tálban kb. egy ujjnyi vizet forrósítunk, és belehelyezzük a karajt.

Mellédobunk egy babérlevelet, és lefedve, kis lángon, puhára pároljuk.

Ha megpuhult, kivesszük, deszkán fölszeleteljük.

A levébe reszelt tormát és vajat keverünk, végül a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük.

A fölszeletelt karajt a mártásba visszatesszük, és jól átforraljuk.

Burgonyapürével tálaljuk.
Hidegen is kitűnő, de ilyenkor külön tálaljuk a húst, és külön a hideg mártást.