Fogarasi kapros sertésborda

FOGARASI KAPROS SERTÉSBORDA, Hozzávalók:

8 kicsontozott bordaszelet,
4 dkg zsír,
1 evőkanál liszt,
1 nagy csomó kapor,
1 dl tejföl,
só, bors, citromlé, cukor,
3 dkg mazsola,
csontlé

Fogarasi kapros sertésborda készítése :

A hússzeleteket nagyon vékonyra verjük, besózzuk és teflon edényben vagy nagyon kevés zsírban megsütjük, majd pecsenyés tálra fektetjük.

A zsírból és lisztből nagyon világos rántást készítünk, belerakjuk a finomra vágott kaprot, 1-2 percig pároljuk, majd a csontlével felengedjük, és mártássűrűségűre főzzük.

Sóval, citromlével, cukorral és mazsolával ízesítjük.

A tűzről levéve beletesszük a tejfölt, és a mártást ráöntjük a hússzeletekre (addig melegen tartjuk).

Rizzsel körítjük.

Fogarasi kapros sertésborda