Fogarasi kapros sertésborda - Sertéshús receptek

FOGARASI KAPROS SERTÉSBORDA, Hozzávalók:

8 kicsontozott bordaszelet,
4 dkg zsír,
1 evőkanál liszt,
1 nagy csomó kapor,
1 dl tejföl,
só, bors, citromlé, cukor,
3 dkg mazsola,
csontlé

Fogarasi kapros sertésborda készítése :

A hússzeleteket nagyon vékonyra verjük, besózzuk és teflon edényben vagy nagyon kevés zsírban megsütjük, majd pecsenyés tálra fektetjük.
A zsírból és lisztből nagyon világos rántást készítünk, belerakjuk a finomra vágott kaprot, 1-2 percig pároljuk, majd a csontlével felengedjük, és mártássűrűségűre főzzük.
Sóval, citromlével, cukorral és mazsolával ízesítjük.
A tűzről levéve beletesszük a tejfölt, és a mártást ráöntjük a hússzeletekre (addig melegen tartjuk).
Rizzsel körítjük.

<<< Sertésborda receptek

fogarasi kapros sertésborda, bordaszelet, zsír, liszt, kapor, tejföl, bors, citromlé, cukor, mazsola, csontlé

Fogarasi kapros sertésborda