Rozmaringos karaj

Rozmaringos karaj hozzávalók:

1 kg karaj,
1 evőkanál mustár,
egy fél citrom leve,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg burgonya,
10 kis fej hagyma,
50 dkg sárgarépa,
só,
bors,
cukor,
rozmaring ágacskák.

Rozmaringos karaj készítése :

A mustárt ízesítjük citromlével, sóval, tört fokhagymával, borssal és cukorral. Ezzel a keverékkel bekenjük a karajt, 1-2 óra hosszat állni hagyjuk.

Alufóliába csomagoljuk, és sütőben kb. 1-1 1/2 órát pároljuk.
Közben sós vízben megfőzzük a burgonyát, külön a vöröshagymát, és megpároljuk a tisztított, hosszúkásra vágott sárgarépát.
Mikor a hús megpuhult, egy nagy tűzálló tál aljára terítjük az összekevert burgonyát, hagymát, répát, erre fektetjük a húst, megtűzdeljük rozmaringgal, és a sütőben pirosra sütjük.