Égetett sertésborda - Sertéshúsos ételek

  • Frissítve: 2019-09-14

Karaj receptek

ÉGETETT SERTÉSBORDA, Hozzávalók:

8 szelet sertésborda, (karaj)
só,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
40 dkg gomba,
2 dl tejföl,
bors,
1 dl konyak.zasz

Égetett sertésborda készítése :

A karajszeleteket kicsontozzuk, kiverjük és besózzuk.

Fele vajat, fele olajat megforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük.

A forró zsiradékban megpárolunk 40 dkg gombát, zsírjára sütjük, tejföllel ízesítjük, megsózzuk és borsozzuk.

A forrón tartott hússzeleteket előmelegített tálra rakjuk, leöntjük 1 dl konyakkal és meggyújtjuk.

Ha leégett, ráöntjük a Gombamártást és tálaljuk.

Égetett sertésborda