Égetett sertésborda - Sertéshúsos ételek

ÉGETETT SERTÉSBORDA, Hozzávalók:
8 szelet sertésborda, (karaj)
só,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
40 dkg gomba,
2 dl tejföl,
bors,
1 dl konyak.
Égetett sertésborda készítése :
A karajszeleteket kicsontozzuk, kiverjük és besózzuk.
Fele vajat, fele olajat megforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük.
A forró zsiradékban megpárolunk 40 dkg gombát, zsírjára sütjük, tejföllel ízesítjük, megsózzuk és borsozzuk.
A forrón tartott hússzeleteket előmelegített tálra rakjuk, leöntjük 1 dl konyakkal és meggyújtjuk.
Ha leégett, ráöntjük a Gombamártást és tálaljuk.

<<< sertésborda, karaj receptek

égetett sertésborda, sertésborda, karaj, só, olaj, vaj, gomba, tejföl, konyak

Égetett sertésborda