Szerb karaj - Sertéshúsos ételek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Szerb karaj hozzávalók:
1 kg karaj,
10 dkg füstölt szalonna,
1 doboz paradicsompüré,
1 zeller,
2 sárgarépa,
10 dkg gomba,
mustár,
só,
zsír.

Szerb karaj készítése :
A rövidkarajt egészen a csontokig bevagdaljuk. Két szelet közé füstölt szalonnát, mustárral kevert paradicsompürét, vékony zeller- és sárgarépaszeleteket, gombát teszünk.
Az egészet szorosan átkötözzük, egy kevés vízzel fedő alatt megpároljuk, majd tepsiben pirosra sütjük.
Ha a hús puha, lefejtjük a zsineget, majd a csontokról a húst.
A szeleteket tálba rakjuk, rizzsel körítjük, a levével leöntve tálaljuk.

almás karaj , vadételek, leves karajból készült ételek receptjei

Szerb karaj