hu

Sertésborda parasztosan, Karaj receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Sertésborda parasztosan - Sertéshús receptek


Sertés receptek <<< sertésborda, karaj receptek

SERTÉSBORDA PARASZTOSAN

Hozzávalók:

1 kg karaj,
2,5 dkg só,
5 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg hagyma,
1 kg burgonya,
1 csomó petrezselyem

Sertésborda parasztosan elkészítése

A karaj szeleteket hirtelen sültnek elkészítjük, és egy lábosban körberakjuk.
A zsír egy részét leszűrjük, a kisebb részt forró vízzel átforralva a szeletekre öntjük, jól átforraljuk velük, és tálalásig mérsékelt tűzön tartjuk.
Közben a leszűrt zsírt felhevítjük, és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát félig átsütjük benne.
Ekkor beletesszük a kisebb cikkekre vágott hagymát, az egészet szép rózsaszínűre pirítjuk, és a zsírt leszűrjük róla.
Ebben a zsírban ropogósra sütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, itatósra szedjük, és összekeverjük a megpirított szalonnás hagymával, megsózzuk, és finomra vágott petrezselyemmel összerázzuk (keverni nem szabad).
Azonnal forrón tálaljuk.
Az előmelegített tál közepére helyezzük a sertésbordákat, ízlésesen ráhelyezzük a burgonyás keveréket, és a pecsenyemártással körülöntjük.
Idénysalátával díszítjük.

<<< sertésborda, karaj receptek

sertésborda parasztosan, sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek

Sertésborda parasztosan

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből