Májas töltött borda - Sertéshúsos ételek

  • 2018-11-27

<<< sertésborda, karaj receptek

MÁJAS TÖLTÖTT BORDA, Hozzávalók:
8 szelet ujjnyi vastag sertésborda,
1 dl tejszín vagy tejföl,
1 libamáj krém,
1 dl olaj, cayenni bors,
10 dkg gomba,
1 kanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg vaj,
só, bors, szerecsendió,
3 dl Húsleves.
Májas töltött borda készítése :
A májat vagy májkrémet fűszerezzük egy kevés cayenni borssal és reszelt szerecsendióval, majd a bordákba éles késsel kis zsebet vágunk, és beletömködjük a májkrémet.
Hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk a nyílást.
Forró vajban pirosra sütjük a szeletek mindkét oldalát, majd föleresztjük 2-3 dl húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Egy kevés zsírban a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, paprikával meghintjük, és ebben zsírjára pároljuk a vékonyra szelt gombát.
Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 1 dl tejszínnel vagy tejföllel, és a húst ezzel a mártással tálaljuk. Rizskörítés illik hozzá.

<<< sertésborda, karaj receptek

májas töltött borda, sertésborda, tejföl, libamáj, cayenni bors, gomba, pirospaprika, vöröshagyma, szerecsendió, húsleves

Májas töltött borda