Májas töltött borda

  • 2019-08-20

Karaj receptek

MÁJAS TÖLTÖTT BORDA, Hozzávalók:

8 szelet ujjnyi vastag sertésborda,
1 dl tejszín vagy tejföl,
1 libamáj krém,
1 dl olaj, cayenni bors,
10 dkg gomba,
1 kanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg vaj,
só, bors, szerecsendió,
3 dl Húsleves.

Májas töltött borda készítése :

A májat vagy májkrémet fűszerezzük egy kevés cayenni borssal és reszelt szerecsendióval, majd a bordákba éles késsel kis zsebet vágunk, és beletömködjük a májkrémet.

Hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk a nyílást.

Forró vajban pirosra sütjük a szeletek mindkét oldalát, majd föleresztjük 2-3 dl húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.

Egy kevés zsírban a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, paprikával meghintjük, és ebben zsírjára pároljuk a vékonyra szelt gombát.

Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 1 dl tejszínnel vagy tejföllel, és a húst ezzel a mártással tálaljuk. Rizskörítés illik hozzá.