Székely sertésborda
- Frissítve: 2025-07-03
Székely sertésborda hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
 
1 kg savanyú káposzta, 
 15 dkg vöröshagyma,
 1 dl olaj,
 2 dkg pirospaprika, 
 köménymag, 
 1 gerezd fokhagyma,
 kakukkfű, 
 3 dl tejföl
Székely sertésborda készítése :
A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük.
A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel vagy vízzel. Külön pároljuk a káposztát.
A húst visszatesszük a pecsenyelébe, és félig puhára pároljuk.
Rátesszük a káposztát, a köménymagot, kakukkfüvet, fokhagymát, puhára pároljuk, és ha megpuhult, a tejföllel felforraljuk.
