Petrezselymes sertésborda

Petrezselymes sertésborda, Hozzávalók:

8 szelet sertésborda,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg vaj,
citromhéj,
só,
zsír.
Petrezselymes sertésborda készítése :
A borda szeleteket kicsontozzuk, kiverjük, besózzuk, és roston vagy teflon edényben, vagy nagyon kevés zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük. Közben a vajat összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, törött borssal, a reszelt citromhéjjal.
A kisült hússzeleteket forró tűzálló tálra fektetjük egymás mellé, és mindegyik szeletre egy darabka ízesített vajat teszünk. Mire bevisszük az asztalra, a vaj ráolvad a húsra, és különleges tavaszi ízt ad neki.

<<< sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett