Hagymás karaj - Sertéshús receptek

  • 2018-11-27

Hagymás karaj hozzávalók:
1 kg karaj,
1 evőkanál mustár,
5 dkg vaj,
2 dl fehér bor,
1 babérlevél,
egy csipet kakukkfű,
1 szegfűszeg,
4 vöröshagyma,
só, törött bors,
1 dl olaj

Hagymás karaj készítése

A karajt megsózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, és a vajban vagy margarinban mindkét oldalát pirosra sütjük. Öntünk rá 1 dl fehér bort.
A vöröshagymákat megreszeljük, az olajban üvegesre pároljuk, leöntjük 1 dl borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezt a hagymapürét is a húshoz adjuk, babérlevéllel, kakukkfűvel, szegfűszeggel ízesítjük.
Fedő alatt, mártásában időnként megforgatva, jó puhára pároljuk.

hagymás karaj, karaj, mustár, vaj, fehér bor, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, vöröshagyma, törött bors, olaj

Hagymás karaj