Szegedi sertésborda

Szegedi sertésborda

  • Frissítve: 2023-09-02  

Hozzávalók:

8 kicsontozott bordaszelet,
2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj,
2 púpos kiskanál édespaprika,
egy fél tubus paprikapüré,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 dl vörös bor,
só,
bors.

Szegedi sertésborda készítése :

A hússzeleteket kiverjük, bedörzsöljük sóval, borssal, és a forró olajban vagy vajban hirtelen kisütjük.

Forró tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk.

A visszamaradt léhez adjuk a pirospaprikát, a paprikapürét, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a borral, és 3-4 percig pároljuk.

Sűrű krémet kapunk, amit a hús tetejére kenünk.
Rizzsel körítjük.

Szegedi sertésborda