Szegedi sertésborda - Sertéshús receptek

  • 2018-11-27
Hozzávalók:
8 kicsontozott bordaszelet,
2 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj,
2 púpos kiskanál édespaprika,
egy fél tubus paprikapüré,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 dl vörös bor,
só,
bors.
Szegedi sertésborda készítése :
A hússzeleteket kiverjük, bedörzsöljük sóval, borssal, és a forró olajban vagy vajban hirtelen kisütjük. Forró tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk.
A visszamaradt léhez adjuk a pirospaprikát, a paprikapürét, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a borral, és 3-4 percig pároljuk. Sűrű krémet kapunk, amit a hús tetejére kenünk.
Rizzsel körítjük.

Szegedi sertésborda