Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sertéshúsos ételek, sertés receptek

Sertéshús felhasználásával készült étel receptek

Sertéshúsos ételek

Almás karaj

A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy a szeletek vége egyben maradjon. A húst megsózzuk, és a szeletek közé ...

Abruzzói sertéssült

Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, bormenta levelet, köménymagot, és ráöntjük a bort. Megvárjuk, amíg a bor elpárolog, és ...

Alufóliás kolbászkák

A darált sertéshúst összegyúrjuk a nyers tojásokkal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle...

Afrikai karaj

A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, és forró vajban, hirtelen megsütjük. A húsokat tálra rakjuk. A banánokat meghámozzuk, hosszában ...

Amerikai vagdalt hús

A húst összekeverjük sóval, borssal, tojással és a fenyőmaggal. Kosárformára alakítjuk, és sütőben megsütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük ...

Ananászos sertésszelet

Hozzávalók:
4 sertésszelet, só, fűszerkeverék, 2 kanál szójamártás, 1/2 kanál liszt, 2 kanál vaj, 2 kanál olaj, 10 dkg gomba, 3 kanál ananász, cukor, 3 cl konyak ...

Balkáni húskrokett

A sertéshúst, a szalonnát egyszer, az inaktól, zsiradéktól, megtisztított marhahúst kétszer ledaráljuk. Keverünk hozzá két áztatott zsemlét, egy tojást, sót, törött borsot, gyömbért, kakukkfüvet ...

Barackos sertésborda

A karajszeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a ...

Barackos sajtos sertésborda

A kicsontozott karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk és forró olajban megsütjük, majd 1-1 szendvicskenyér-szeletre ...

Baranyai karaj

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, és meghintjük egy kevés törött borssal.
Tűzálló tálra, egymás mellé lerakjuk. A gombát megtisztítjuk, apró ...

Barcelonai karaj

Barcelonai karaj készítése : A sertésbordákat megsózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatva, forró zsírban hirtelen kisütjük. A húst kiemeljük, tűzálló tálba rakjuk, és melegen tartjuk. Zsírjában a sonkaszeleteket is ...

Bécsi omlett

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és az olajban, egy kevés vízzel megpároljuk. Tehetünk bele 1 kiskanál Vegetát is. A megtisztított burgonyát sós ...

Berni sertésborda

A kockára vágott gombát egy kevés olajban a hagymával megpirítjuk. Hozzáadjuk a sajt (felét) és paradicsomkockákat, fűszerezzük, majd a felszúrt karajszeleteket megtöltjük vele. (Vastag szeleteket vágjunk.) ...

Bihari bundás karajszeletek

A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajban megpároljuk. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd ...

Bóbitás pecsenye

A karajszeleteket kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajban, hirtelen pirosra sütjük. Az olajban megpároljuk a reszelt hagymát, ráteszszük az apróra vágott csirkemájat és ...

Bohém pecsenye kapros burgonyával

A húst előző napon felszeleteljük, meghintjük pecsenyefűszerrel, borssal, szegfűborssal, megkenjük mustárral, megsózzuk, gondosan betakarjuk ...

Borban párolt karaj

Borban párolt karaj készítése : A szeleteket jól kiverjük, megsózzuk, majd lisztben átforgatva, forró zsírban pirosra sütjük. A megmaradt zsírba beleöntjük a bort, a paradicsomlevet, és jól felforraljuk. A húst egy nagyobb lábosba szedjük ...

Borban párolt sertéscomb

Borban párolt sertéscomb készítése : A húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, egy cseréptálba helyezzük, és jól megöntözzük borral. Néhány órán keresztül a borban pácoljuk. Ezután kivesszük ...

Boros pecsenye

Boros pecsenye elkészítése : A zsemléket 2 dl borba áztatjuk, majd kifacsarjuk és összekeverjük a megpárolt gombával, a párolt zöldséggel és petrezselyemmel. Az egészet megdaráljuk ...

Borsos rablópecsenye
Borsos sertésragu
Borsodi sonkás pecsenye
Brassói aprópecsenye
Bújtatott vagdalt hús
Bundás kolbász
Bundás vagdalt hús
Burgonyás sertéstekercs
Cigánypecsenye

A bélszínt és a szűzpecsenyét fölszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, nagyon vékonyan mustározzuk (lehetőleg 1-2 nappal előbb), és ...

Dalmát oldalas

Hozzávalók: 70 dkg oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 80 dkg zöldpaprika, só, bors, kakukkfű

Dán almás szelet

A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk. Zsírjában megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a hámozott, szeletekre vágott almát...

Debreceni sertésborda

A hússzeleteket kiverjük, lisztben megforgatjuk, forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Lábosba rakjuk...

Debreceni töltött csülök

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülkök közepébe, majd...

Növény vásárlás - Kertészet Webáruház

Délvidéki sertésborda

Dunántúli sertéspecsenye

Fenyő vásárlás - Kertészet Webáruház

Go to top of page
Go to top of page