Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Sertéshúsos ételek, sertéshús receptek

Sertéshúsos étel sertéshús receptek - vagdalt csülök oldalas

Sertéshúsos ételek

Almás karaj

A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy a szeletek vége egyben maradjon. A sertéshús szeletek közé ...

Abruzzói sertéssült

Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, bormenta levelet, köménymagot, és ráöntjük a bort. Megvárjuk, amíg a bor elpárolog, és ...

Alufóliás kolbászkák

A darált sertéshús t összegyúrjuk a nyers tojásokkal, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle...

Afrikai karaj

A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, és forró vajban, hirtelen megsütjük. A húsokat tálra rakjuk. A banánokat meghámozzuk, hosszában ...

Amerikai vagdalt hús

A húst összekeverjük sóval, borssal, tojással és a fenyőmaggal. Kosárformára alakítjuk, és sütőben megsütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük ...

Ananászos sertésszelet

 

Balkáni húskrokett

A sertéshúst, a szalonnát egyszer, az inaktól, zsiradéktól, megtisztított marhahúst kétszer ledaráljuk. Keverünk hozzá két áztatott zsemlét, egy tojást, sót, törött borsot, gyömbért, kakukkfüvet ...

Barcelonai karaj

A sertésbordákat megsózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatva, forró zsírban hirtelen kisütjük. A húst kiemeljük, tűzálló tálba rakjuk, és melegen tartjuk. Zsírjában a sonkaszeleteket is ...

Bécsi omlett

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és az olajban, egy kevés vízzel megpároljuk. Tehetünk bele 1 kiskanál Vegetát is. A megtisztított burgonyát sós ...

Bohém pecsenye kapros burgonyával

A húst előző napon felszeleteljük, meghintjük pecsenyefűszerrel, borssal, szegfűborssal, megkenjük mustárral, megsózzuk, gondosan betakarjuk ...

Borban párolt karaj

A szeleteket jól kiverjük, megsózzuk, majd lisztben átforgatva, forró zsírban pirosra sütjük. A megmaradt zsírba beleöntjük a bort, a paradicsomlevet, és jól felforraljuk. A húst egy nagyobb lábosba szedjük ...

Borban párolt sertéscomb

Borban párolt sertéscomb készítése : A húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, egy cseréptálba helyezzük, és jól megöntözzük borral. Néhány órán keresztül a borban pácoljuk. Ezután kivesszük ...

Boros pecsenye

Boros pecsenye elkészítése : A zsemléket 2 dl borba áztatjuk, majd kifacsarjuk és összekeverjük a megpárolt gombával, a párolt zöldséggel és petrezselyemmel. Az egészet megdaráljuk ...

Borsos rablópecsenye

Borsos rablópecsenye készítése : Készülhet sertéskarajból vagy csirkemellből. A húst először kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágva megöntözzük a száraz fehér borral, meg egy kevés étolajjal, és legalább egy fél óráig ...

Borsos sertésragu

Borsos sertésragu hozzávalók: sertéslapocka, füstölt szalonna, hagyma, 1 evőkanál liszt, kakukkfű, 3 dl fehér bor, petrezselyem, babérlevél, bors, ecet, cukor.

Borsodi sonkás pecsenye

Borsodi sonkás pecsenye készítése : A sertéscombot megsózzuk, borsozzuk forró olajban hirtelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát, néhány gerezd fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet ...

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye elkészítése: A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. Egy húsleveskockát feloldunk egy kevés vízben, ezzel fölengedjük a húst, és fedő alatt jó puhára pároljuk. A burgonyát ujjnyi vastagra daraboljuk, majd forró olajban ...

Bújtatott vagdalt hús

Bújtatott vagdalt hús hozzávalók: darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy fél zellergumó, 2 zsemle, 3 zöldpaprika, 2 tojás, só, bors, majoránna, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg vaj

Bundás kolbász

Bundás kolbász készítése : A darált húst összekeverjük a tejbe áztatott zsemlékkel, 4 tojással, 2 kanál zsemlemorzsával, pirospaprikával, reszelt hagymával, sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, egy kanál Vegetával. A masszát vizes deszkán ...

Bundás vagdalt hús

Bundás vagdalt hús készítése : A darált sertéshúst, darált füstölt húst, 3 apróra vágott vöröshagymát a zsemlemorzsával, 1 nyers reszelt burgonyával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, egy kevés szerecsendióval, 2 tojássárgával jól összegyűrjük, majd óvatosan elkeverjük a tojások felvert habjával. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal ...

Burgonyás sertéstekercs - Burgonyás sertéstekercs

Cigánypecsenye

Dalmát oldalas

Hozzávalók: oldalas, só, bors, 1 kanál olaj, 2 dl vörös bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpaprika, só, bors, kakukkfű

Dán almás szelet

A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk. Zsírjában megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a hámozott, szeletekre vágott almát...

Debreceni töltött csülök

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülkök közepébe, majd...

Növény vásárlás - Kertészet Webáruház

Dunántúli sertéspecsenye

Fenyő vásárlás - Kertészet Webáruház

Go to top of page
Go to top of page