Húsos galuska

Húsos galuska, Hozzávalók:

30 dkg darált sertéshús,
1/2 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 kanál pirospaprika,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
2 tojás,
15 dkg liszt,
2 dl tejföl,
só, törött bors.
Húsos galuska készítése :
Egy kevés olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, paradicsomot, zöldpaprikát. Megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés vizet vagy húslevest aláöntve puhára pároljuk.
A lisztet, tojást egy kevés vízzel és sóval jól elkeverjük, és forrásban levő sós vízbe szaggatjuk.
A megpuhult húsra szedjük, elkeverjük, a tetejére terítjük a tejfölt, és tűzálló edényben, forró sütőben átforrósítjuk.

Balkáni húskrokett

Húsos galuska