Dalmát oldalas - Sertéshúsos ételek

DALMÁT OLDALAS, Hozzávalók:
70 dkg oldalas,
só, bors,
1 kanál olaj,
2 dl vörös bor,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
80 dkg zöldpaprika,
só, bors, kakukkfű.
Dalmát oldalas készítése :
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajban a darabok mindkét felét megpirítjuk, felöntjük a borral, és fedő alatt (vagy kuktában) 30 percig pároljuk.
A pároláskor tegyünk mellé egy csipet kakukkfüvet, egy fej apróra vágott vöröshagymát, egy gerezd tört fokhagymát.
A zöldpaprikát feldaraboljuk, és egy tűzálló tál aljára terítjük, megsózzuk, ráfektetjük az oldalasdarabokat, ráöntjük a pecsenye párolólevét, és jól letakarva, sütőben még 30 40-percig pároljuk.
(Tepsiben alufóliával gondosan lezárva is készíthetjük.)
Ha megpuhult, a fedőt levéve róla, pirosra sütjük.

Dalmát oldalas
Görög töltött oldalas
Oldalas tekercs
Palóc oldalas
Roston sült oldalas
Soproni sertésoldalas
Sült oldalas spanyol módra