Sertés receptek - Dunántúli sertéspecsenye

DUNÁNTÚLI SERTÉSPECSENYE, Hozzávalók:
70 dkg sertéshús (lapocka, comb),
2 fej vöröshagyma,
15 dkg gomba,
só, törött bors,
1 dl bor,
1 kg burgonya,
10 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka,
1 dl olaj,
1 mokkáskanál mustár,
1 kiskanál liszt.
Dunántúli sertéspecsenye készítése :
A húst megsózzuk, borsozzuk tűzálló tálban, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntögetve, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már puhulni kezd, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük.
Kiemeljük a húst, zsírjában kis ideig pirítjuk a paradicsompürét, majd megszórjuk liszttel, felforraljuk (vigyázva, hogy le ne ragadjon!), és kb. 1 dl fehér borral ízesítjük.
1 hagymát kevés olajban üvegesre párolunk, ráteszünk finoman szeletelt gombát, ezt is megpároljuk, ezután zsírjára sütjük.
Ha kész hozzákeverjük a pecsenyemártáshoz.
A burgonyát héjában megfőzzük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadunk 1 pirított vöröshagymát, a kockára vágott és megpirított sonkát és az egészet elkeverjük.

Pecsenyék

Cigánypecsenye
Boros pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Borsodi sonkás pecsenye
Borsos pecsenye
Gyöngytyúk pecsenye
Hortobágyi aprópecsenye
Jászsági gombás pecsenye
Kanadai szárnyas pecsenye
Kenyérben sült aprópecsenye
Különleges nyúlpecsenye

Dunántúli sertéspecsenye - Sertés receptek dunántúli ételek gombás füstölt tarjás ételek