Dunántúli sertés pecsenye

  • Frissítve: 2019-09-14

DUNÁNTÚLI SERTÉSPECSENYE, Hozzávalók:

70 dkg sertéshús (lapocka, comb),
2 fej vöröshagyma,
15 dkg gomba,
só, törött bors,
1 dl bor,
1 kg burgonya,
10 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka,
1 dl olaj,
1 mokkáskanál mustár,
1 kiskanál liszt.
Dunántúli sertéspecsenye készítése :
A húst megsózzuk, borsozzuk tűzálló tálban, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntögetve, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már puhulni kezd, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük.
Kiemeljük a húst, zsírjában kis ideig pirítjuk a paradicsompürét, majd megszórjuk liszttel, felforraljuk (vigyázva, hogy le ne ragadjon!), és kb. 1 dl fehér borral ízesítjük.
1 hagymát kevés olajban üvegesre párolunk, ráteszünk finoman szeletelt gombát, ezt is megpároljuk, ezután zsírjára sütjük.
Ha kész hozzákeverjük a pecsenyemártáshoz.
A burgonyát héjában megfőzzük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadunk 1 pirított vöröshagymát, a kockára vágott és megpirított sonkát és az egészet elkeverjük.

Dunántúli sertéspecsenye - Sertés receptek dunántúli ételek gombás füstölt tarjás ételek