Ráchús

  • 2023-09-03

Ráchús, Hozzávalók:

8 szelet tarja,
1 kg burgonya,
20 dkg zöldpaprika,
15 dkg paradicsom (télen mirelit vagy konzerv lecsó),
2 fej hagyma,
2 dl tejföl,
só,
bors,
zsír

Ráchús készítése :

Mély tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a meghámozott, vékonyan fölszeletelt burgonyát és megsózzuk.

Tetejére rakjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, ezt befedjük a karikákra vágott hagymával, ezt a réteget is megsózzuk, végül beborítjuk a besózott hússzeletekkel, sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük úgy, hogy félidőben a húst megfordítjuk.

Ha minden jól megpuhult, leöntjük a tejföllel, és visszatéve a sütőbe, felső lángon, még egyszer átpirítjuk. Csak frissen jó.

Sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett