Musaka

  • 2023-09-03

MUSAKA, Hozzávalók:

80 dkg tisztított burgonya,
50 dkg darált sertéshús,
2 evőkanál Vegeta,
1 evőkanál
reszelt vöröshagyma,
só, törött bors, szerecsendió,
2 tojás,
2 dl tej,
3 evőkanál liszt, olaj.
Musaka elkészítése :
Egy olajozott tepsi vagy tűzálló tál aljára karikára vágott burgonyát terítünk.
Megszórjuk 1 evőkanál Vegetával.
A darált húst összekeverjük sóval, törött borssal, a reszelt vöröshagymával, egy kevés őrölt szerecsendióval.
Jól összegyúrjuk, és a burgonyán egyenletesen elterítjük.
Erre ismét burgonyakarikákat teszünk.
Ismét meghintjük Vegetával, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal.
Két tojásból, 2 dl tejfölből és a lisztből masszát készítünk, egy kicsit megsózzuk, és a tál tetejét megkenjük vele.
Forró sütőbe tesszük, és kb. 40-50 percig sütjük.

Musaka