Bújtatott vagdalt hús

BÚJTATOTT VAGDALT HÚS, Hozzávalók:
60 dkg darált hús,
2 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa, 2 fehérrépa,
egy fél zellergumó,
2 zsemle,
3 zöldpaprika,
2 tojás,
só, bors, majoránna,
1 dl olaj,
1 kg burgonya,
2 dl tej,
5 dkg vaj.
Bújtatott vagdalt hús készítése :
A darált sertéshúsba keverjük az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt sárga és fehérrépával, a zellerrel, a tejbe áztatott zsemlékkel, az apróra vágott zöldpaprikákkal, a nyers tojásokkal, sóval, törött borssal és majoránnával.

Hosszúkás cipót formálunk belőle, tepsibe tesszük, megöntözzük forró olajjal, és a sütőben fél óráig sütjük.
A burgonyából pürét készítünk, bevonjuk vele a sült húscipót, és a sütőbe visszatéve alaposan átsütjük.

Bújtatott vagdalt hús

   Bundás kolbász    Bundás vagdalt hús    Burgonyás sertéstekercs