Székely sertésborda

  • Frissítve: 2023-09-02  

Székely sertésborda hozzávalók:

8 szelet sertésborda,
1 kg savanyú káposzta,
15 dkg vöröshagyma,
1 dl olaj,
2 dkg pirospaprika,
köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
kakukkfű,
3 dl tejföl

Székely sertésborda készítése :

A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük.

A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel vagy vízzel. Külön pároljuk a káposztát.

A húst visszatesszük a pecsenyelébe, és félig puhára pároljuk.

Rátesszük a káposztát, a köménymagot, kakukkfüvet, fokhagymát, puhára pároljuk, és ha megpuhult, a tejföllel felforraljuk.