Wiandt Kertészet

Marhahúsos ételek - Rostélyos Felsál Beefsteak Marhaszelet

Marhahúsoból készült ételek

Marhahúsos ételek
Marhahús étel receptek

Andalúziai beefsteak

Andalúziai beefsteak hozzávalók: marha vesepecsenye vagy hátszín szelet, 2 padlizsán, sonka, 5 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, vöröshagyma, 1 dl olaj, petrezselyem.

Andalúziai bélszínszeletek

bélszín, 8 szelet főtt sonka, 2 evőkanál reszelt hagyma, 1 kávéskanál vágott petrezselyem, 1 dl olaj, diónyi vaj, só, cayenni bors.
Andalúziai bélszín szeletek készítése : A bélszín szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, forró olajban hirtelen megsütjük. A sonkaszeleteket szintén hirtelen sütjük...

Angol bélszín

Marhahúsos ételek
Az érett bélszín hártyáját lehúzzuk, a húst megsózzuk, törött borssal fűszerezzük, kis mustárral megkenjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a forró zsírban a bélszín minden oldalát szép pirosra sütjük. Közben a sütőt 10 percig teljes lángon előmelegítjük, a bélszínt beletesszük...

Bajor rostélyos

A húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A tarját és a burgonyát kockákra vágjuk, összekeverjük, és elosztjuk a húson. A húst begöngyöljük, és fogvájóval összetűzzük. A zöldséget és a hagymát apróra vágjuk megpirítjuk, a göngyölt húst beletesszük, kevés vízzel felöntve pároljuk. Ha a hús megpuhult, levébe kis lisztet hintünk, tálaláskor ráöntjük a tejfölt.

  • Balkáni töltött hús - Marhahúsból készült ételek
  • Barceloniai bélszínszeletek - A pirított zsemleszeleteket megkenjük sonkakrémmel, melyet úgy készítünk, hogy a sonkát megdaráljuk, elkeverjük tejföllel, sózzuk, borsozzuk. A bélszín szeleteket kevés forró olajban hirtelen megsütjük, és elosztjuk a megkent pirítós szeleteken. A gombát, a párolt hagymát zsírjára sütjük, meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, a hús mellé tálaljuk. Adjunk még hozzá apró sült hagymát és töltött paradicsomot.
  • Bátaszéki felsál - Bátaszéki felsál elkészítése: A felsált úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk végig, hanem a másodikat, így kiterítve szép nagy hússzeletet nyerünk. Téglalap formára faragjuk, a leeső részeket megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítunk kiskanál reszelt hagymát, megborsozzuk, majd teszünk rá karikára vágott hagymát...
  • Bécsi bélszín - Marhasült
  • Beefsteak vagdalt húsból - Beefsteak vagdalt húsból Marhahús receptek
  • Bélszínszeletek bordeaux-i módra
  • Bélszín gombás zöldborsóval - Marhahúsos ételek
  • Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve - Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve készítése : A bélszínről minden faggyút, hártyát letisztítunk, megmossuk, a húsverővel jól kiverjük. A szalonnával megtűzdeljük. Közepén lyukat fúrva megtölthetjük hosszú, egyenes répával, vagy metéltre vágjuk a répát, és megtűzdeljük ...
  • Bélszínszelet francia módra - Bélszínszelet francia módra készítése : A húsból négy egyforma szeletet vágunk, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, majd forró zsírban megsütjük. A gombát és a hagymát apróra vágjuk, megpároljuk, megkenjük vele a hússzeleteket. A tojásokból négy lepényt sütünk, és ezekbe göngyöljük a megkent hússzeleteket, majd ráöntjük ...
  • Bélszínszeletek örmény módra - Marhasült
  • Bélszínszeletek rossini módra - Bélszín szeletek rossini módra készítése: A zsemleszeleteket forrón megkenjük libamájkrémmel. A bélszínszeleteket megsózzuk, borsozzuk, kicsit kiverjük, forró olajban hirtelen megsütjük.Minden májjal megkent pirítósra teszünk egy szelet bélszínt. A gombát apróra vágjuk, és vajban ...
  • Borsos bélszíntokány - Borsos bélszíntokány készítése : A húst jó vékony csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, öntünk rá egy kevés vizet, és folytonos keveréssel 2-3 percig ...
  • Borsos pecsenye - Marhahúsos ételek, Marhahúsból készült ételek
  • Borsos tokány - Borsos tokány hozzávalók: marhahús felsál füstölt szalonna vöröshagyma paradicsom zöldpaprika törött bors, egy csipet borsikafű, koriander, csípős paprika olaj, só
  • Citromos marhaszelet - Marhahúsos ételek
  • Csáki rostélyos - Csáki rostélyos - Marhahúsból készült ételek
  • Csángó rostélyos - Csángó rostélyos
  • Csavart hús - Csavart hús elkészítése
  • Csavart rostélyos - Marhasült
  • Csikós rostélyos
  • Dél-Amerikai chilis hús - Dél-Amerikai chilis hús marhahús recept, hozzávalók: darált marhahús füstölt szalonna vöröshagyma fokhagyma chili por babérlevél törött bors paradicsompüré szárazbab
  • Erdélyi tokány köleskásával - Erdélyi tokány köleskásával
  • Erdélyi töltött stefánia - Erdélyi töltött stefánia

Kertészkedés könyv vásárlás

Marhahúsos ételek - Rostélyos Felsál Beefsteak Marhaszelet
  • Erdész pörkölt - Erdész pörkölt marhahús recept
  • Esterházy rostélyos - A marhahúst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és az edényben nagy lángra téve az olajban minden oldalát pirosra sütjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, hozzáadjuk a paprikát, és ugyanabban a zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szemes borsot, felhígítjuk 2 dl vízzel, borral vagy Húslevessel, felforraljuk, rászűrjük a hússzeletekre. Takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk. A húst ezután kivesszük a mártásból. ..
  • Felsálrolád - Felsál rolád készítése : A szeletekre vágott marhafelsált a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk. A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. A kettős szeleteket felsodorjuk, és vékony zsineggel átkötjük, jó szorosan. A zsírba kis fej apróra vágott vöröshagymát és 1 citrom levét ...
  • Felvidéki csavart felsál - A felsál szeleteket óvatosan, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A jól megdarált húshoz adunk 4-5 kanál tejfölt, sót, borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet, alaposan összedolgozzuk, egyenletesen a hússzeletekre kenjük. A szalonnát hajszálvékonyra szeleteljük, a hússzeletekre fektetjük. Ezután a hússzeleteket felcsavarjuk, hústűkkel összetűzzük. Forró olajban hirtelen ...
  • Fertődi tokány - Fertődi tokány marhahúsból
  • Fogarasi gombás rostélyos - A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés olajban hirtelen megsütjük. Zsírjában egy apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, hozzáadunk 3-4 szeletke citromhéjat, 1 kanál citromlevet, a törött borsot, sáfrányt, szerecsendióvirágot, csövespaprikát, pirított gombát, föleresztjük egy kevés vízzel vagy húslevessel, ...
  • Fokhagymakrémes hátszín - Fokhagymakrémes hátszín készítése : A felszeletelt hátszín, felsál vagy rostélyos szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. Öntünk alá 1 dl bort, kevés vizet, takaréklángon fedő alatt pároljuk. Ha kezd pirulni, hozzáadunk 4-5 gerezd zúzott fokhagymát ...
  • Főtt marhahús ízes mártással - Főtt marhahús ízes mártással
  • Francia töltött bélszín - Francia töltött bélszín készítése : A bélszínt letisztítjuk, majd hosszában bevágjuk kétszer úgy, hogy szépen kiterüljön. Egy kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük borssal, megtöltjük. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott füstölt szalonnával, egy tojással, egy tejben áztatott zsemlével, apró kockákra vágott savanyú uborkával, sóval, borssal és a bélszínre terítjük. A májat zsírban hirtelen megfuttatjuk ...
  • Fűszeres göngyölt vagdalt hús - marhahúsos ételek
  • Göngyölt felsál - A marhahús szeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket. Megkenjük paprikakrémmel, és felcsavarjuk oly módon, hogy széleit közben behajtjuk. Megtűzzük hústűkkel (vagy átkötjük vékony zsineggel), hogy szét ne nyíljanak. Ezután 1-2 kanál olajban a tekercsek
  • Göngyölt fűszeres felsál - Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a hússzeletekre. A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük. A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket. Megszórjuk törött borssal ...
  • Göngyölt marhahús zöldfűszerekkel - Göngyölt marhahús zöldfűszerekkel készítése : A rostélyos vagy felsál szeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Megkenjük Piros Arannyal, fektetünk rá hajszálvékony szalonnaszeleteket, gazdagon meghintjük kaporral, petrezselyemmel, meghintjük snidlinggel, valamint kakukkfűvel. ..
  • Göngyölt rostélyos I. Marhahúsból készült ételek - A rostélyost két szeletbe levágva szerezzük be. Mosás után óvatosan kiveregetjük, hogy el ne szakadjon. A sertéshúsból a hagymával paprika nélküli pörköltet készítünk. Megdaráljuk, összekeverjük a tojással, az áztatott, kicsavart zsemlével, sóval, borssal, 1-2 kanál tejföllel. A kiveregetett szeleteket megkenjük ezzel a keverékkel, felcsavarjuk, és szorosan összekötözzük. Lisztben megforgatva ...
  • Göngyölt rostélyos II. - A rostélyost kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, vékonyra szeletelt szalonnával és füstölt hússal befedjük. Begöngyöljük, fogvájóval összetűzzük, forró zsírban, egy kis vízzel puhára pároljuk. A tejfölt egy kevés liszttel elkeverjük, a húsra öntjük, és még néhány percig pároljuk

Görög beefsteak Marhahúsos ételek

Görög beefsteak készítése marhahús ból: marhahús tejbe áztatott zsemle kis fej hagyma ecetes uborka tojás majoránna törött bors só liszt zsír. A marhahúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a szétmorzsolt zsemlével, az apróra vágott hagymával, a megvagdalt uborkával, a nyers tojással, a majoránnával ...

  • Görög felsál - Görög felsál készítése: A darált marhahúst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, a reszelt vöröshagymával, a tojással, sóval, borssal, paprikakrémmel, majd pogácsákat formálunk belőle, forró olajban mindkét felüket megsütjük ...
  • Hagymás rostélyos - A hagymát vékony karikákra vágjuk, és egy kevés zsírban megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és melegen tartjuk. A rostélyos szeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, szép pirosra sütjük a hagyma zsírjában. A kisült rostélyos szeleteket tálra rakjuk, megszórjuk ...
Hajdúsági bélszín

Hajdúsági bélszín készítése : A hagymát apróra vágjuk, és olajban megpirítjuk, őrölt köménymagot, pirospaprikát, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Ha egy kicsit megpirult, rátesszük a bélszínt, és 2 dl húslevessel felöntve, sütőben ...

Hajdúsági töltött felsál
Hamis borjúhús

Hamis borjúhús készítése : A húst kétszer megdaráljuk, majd hozzáadjuk a héjában főtt, szitán áttört burgonyát. A tejjel elkeverjük, fűszerezzük, 1 órát pihentetjük. Ezalatt a marhahús a tejet teljesen magába szívja. Lisztezett deszkán lapos ...

Hátszínszeletek gombás mártásban

Hátszínszeletek gombás mártásban készítése : A kiveregetett marhahús szeleteket 2-3 mm-nyire bevagdossuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. A zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, és 1-2 kanál forró vizet öntünk rá. Ebben a zsírban megpirítjuk a finomra vágott gombát ...

Hawaii bélszínszeletek
Huszárpecsenye

Huszárpecsenye készítése : A darált sertés- és csirkehúst tálba téve elvegyítjük egy tojással, a darált vagy apróra vágott füstölt szalonnával, a reszelt hagymával, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a jól elkevert tölteléket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Felcsavarjuk hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük. Olajat forrósítunk, és a hústekercseket ...

Indiai párolt hús - Marhahúsos ételek

Indiai párolt marhahús hozzávalók: marhahús (stefánia), 3 evőkanál liszt, só, törött bors, 1 evőkanál Piros Arany, curry, fehérbors, 1 evőkanál mustár, bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj

Iszákos pörkölt - Marhahús recept

Húspástétom - Marhahús receptek

Húspástétom készítése : A húst a karikára vágott zöldséggel és hagymával zsírban puhára pároljuk. A tojásokat megfőzzük, a hússal együtt kétszer megdaráljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a húshoz, borssal, mustárral fűszerezzük, jól kikeverjük. Egy hosszúkás formát vízzel kiöblítünk, a pástétomot belenyomkodjuk, néhány óráig hidegen tartjuk ...

Jászsági gombás pecsenye - Marhahúsos

Jászsági gombás pecsenye készítése marhahúsból: Az apróra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, rátesszük a feldarabolt hagymát, megpirítjuk, ezután a gombát is vele pirítjuk. Rátesszük a darált húst, sót, borsot, szerecsendiót, zöldpetrezselymet, egy kevés vízzel rövid ideig pároljuk. Zsírjára sütjük, teszünk bele két egész tojást, két kanál tejfölt és két kanál zsemlemorzsát. Hűlni hagyjuk, azután a kivert, megsózott, borsozott ...

  • Kanadai marhasült - marhahúsból - Kanadai marhasült hozzávalók: 1 kg töltenivaló marhahús, 12 szem aszalt szilva, 1 csésze apróra vágott kenyérkocka, olvasztott vaj, 1 evőkanál reszelt hagyma, egy fél gerezd fokhagyma, egy kevés reszelt citromhéj, alma szeletek, só, bors
  • Lángoló marhasült - Marhahús recept - Lángoló marhasült készítése : A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. A sertés- vagy kacsamájat szeletekben enyhén megsütjük. Az almát fölszeleteljük ...
  • Majoránnás marhasült - Majoránnás marhasült készítése - marhahús ból készült ételek: A húst vékony csíkokra szeleteljük, megsózzuk és megborsozzuk. A hagymákat megtisztítjuk, karikára vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, darabig kevergetve pirítjuk...

Marhafelsál makarónival lerakva

A húst kevés ideig vízben főzzük, kivesszük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslében megfőzzük a makarónit puhára, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba vékony réteget terítünk belőle. Meghintjük reszelt sajttal, kis vajdarabkákat teszünk rá, majd egy sor húsmetéltet ...

Fel az oldal tetejére

Fák Díszfák árak vásárlás

Marhahúsos ételek - Rostélyos Felsál Beefsteak Marhaszelet