Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Marhahúsból készült, Marhahús receptek

Rostélyos Beefsteak Felsál Hátszín Bélszín Vesepecsenye

Marhahúsos ételek

Andalúziai beefsteak

Andalúziai beefsteak hozzávalók: marha vesepecsenye vagy hátszín szelet, 2 padlizsán, sonka, 5 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, vöröshagyma, 1 dl olaj, zöldpetrezselyem.

Andalúziai bélszínszeletek

bélszín, 8 szelet főtt sonka, 2 evőkanál reszelt hagyma, 1 kávéskanál vágott zöldpetrezselyem, 1 dl olaj, egy diónyi vaj, só, cayenni bors.
Andalúziai bélszín szeletek készítése : A bélszín szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és forró olajban hirtelen megsütjük. A sonkaszeleteket szintén hirtelen sütjük...

Angol bélszín

Marhahúsos ételek

Az érett bélszín hártyáját lehúzzuk, a húst megsózzuk, törött borssal fűszerezzük, egy kis mustárral megkenjük.
Serpenyőben zsírt hevítünk, és a forró zsírban a bélszín minden oldalát szép pirosra sütjük.
Közben a sütőt 10 percig teljes lángon előmelegítjük, és a bélszínt beletesszük...

Bajor rostélyos

A húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A tarját és a burgonyát kockákra vágjuk, összekeverjük, és elosztjuk a húson. A húst begöngyöljük, és fogvájóval összetűzzük. A zöldséget és a hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, a göngyölt húst beletesszük, egy kis vízzel felöntve pároljuk. Ha a hús megpuhult, levébe egy kevés lisztet hintünk, tálaláskor ráöntjük a tejfölt.

Barceloniai bélszínszeletek

A pirított zsemleszeleteket megkenjük sonkakrémmel, melyet úgy készítünk, hogy a sonkát megdaráljuk, elkeverjük tejföllel, sózzuk, borsozzuk. A bélszínszeleteket egy kevés forró olajban hirtelen megsütjük, és elosztjuk a megkent pirítós szeleteken. A gombát, a párolt hagymát zsírjára sütjük, meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, zöldpetrezselyemmel, és a hús mellé tálaljuk. Adjunk még hozzá apró sült hagymát és töltött paradicsomot.

Bátaszéki felsál

Bátaszéki felsál elkészítése: A felsált úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk végig, hanem a másodikat, így kiterítve szép nagy hússzeletet nyerünk. Téglalap formára faragjuk, a leeső részeket megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítunk egy kiskanál reszelt hagymát, megborsozzuk, majd teszünk rá karikára vágott hagymát...

Bécsi bélszín

Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve készítése : A bélszínről minden faggyút, hártyát letisztítunk, megmossuk, a húsverővel jól kiverjük. A szalonnával megtűzdeljük. Közepén lyukat fúrva megtölthetjük egy hosszú, egyenes répával, vagy metéltre vágjuk a répát, és megtűzdeljük ...

Bélszínszelet francia módra

Bélszínszelet francia módra készítése : A húsból négy egyforma szeletet vágunk, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, majd forró zsírban megsütjük. A gombát és a hagymát apróra vágjuk, megpároljuk, és megkenjük vele a hússzeleteket. A tojásokból négy lepényt sütünk, és ezekbe göngyöljük a megkent hússzeleteket, majd ráöntjük ...

Bélszínszeletek örmény módra

Bélszínszeletek rossini módra

Bélszínszeletek rossini módra készítése : A zsemleszeleteket forrón megkenjük libamájkrémmel. A bélszínszeleteket megsózzuk, borsozzuk, egy kicsit kiverjük, és forró olajban hirtelen megsütjük.Minden májjal megkent pirítósra teszünk egy szelet bélszínt. A gombát apróra vágjuk, és vajban ...

Borsos bélszíntokány

Borsos bélszíntokány készítése : A húst jó vékony csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, öntünk rá egy kevés vizet, és folytonos keveréssel 2-3 percig ...

Esterházy rostélyos

A marhahúst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és az edényben nagy lángra téve az olajban minden oldalát pirosra sütjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, hozzáadjuk a paprikát, és ugyanabban a zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szemes borsot, felhígítjuk 2 dl vízzel, borral vagy Húslevessel, felforraljuk, és rászűrjük a hússzeletekre. Takaréklángon, fedő alatt, puhára pároljuk. A húst ezután kivesszük a mártásból. ..

Felsálrolád

Felsál rolád készítése : A szeletekre vágott marhafelsált és a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk. A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. A kettős szeleteket felsodorjuk, és vékony zsineggel átkötjük, jó szorosan. A zsírba egy kis fej apróra vágott vöröshagymát és egy citrom levét ...

Felvidéki csavart felsál

A felsál szeleteket óvatosan, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A jól megdarált húshoz adunk 4-5 kanál tejfölt, sót, borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük. A szalonnát hajszálvékonyra szeleteljük, és a hússzeletekre fektetjük. Ezután a hússzeleteket felcsavarjuk, hústűkkel összetűzzük. Forró olajban hirtelen ...

Fertődi tokány

Fogarasi gombás rostélyos

A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés olajban hirtelen megsütjük. Zsírjában egy apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, hozzáadunk 3-4 szeletke citromhéjat, 1 kanál citromlevet, a törött borsot, sáfrányt, szerecsendióvirágot, csövespaprikát, pirított gombát, föleresztjük egy kevés vízzel vagy húslevessel, ...

Fokhagymakrémes hátszín

Fokhagymakrémes hátszín készítése : A felszeletelt hátszín, felsál vagy rostélyos szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. Öntünk alá 1 dl bort, kevés vizet, és takaréklángon fedő alatt pároljuk. Ha kezd pirulni, hozzáadunk 4-5 gerezd zúzott fokhagymát ...

Francia töltött bélszín készítése : A bélszínt letisztítjuk, majd hosszában bevágjuk kétszer úgy, hogy szépen kiterüljön. Egy kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük borssal, és megtöltjük. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott füstölt szalonnával, egy tojással, egy tejben áztatott zsemlével, apró kockákra vágott savanyú uborkával, sóval, borssal és a bélszínre terítjük. A májat zsírban hirtelen megfuttatjuk ...

Fűszeres göngyölt vagdalt hús

Gombás vesepecsenye

Gombás vesepecsenye készítése : A gombát finomra szeleteljük, és egy kevés olajban megpirítjuk. Sűrű besamelmártást készítünk, belekeverjük a gombát. A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük, és hirtelen kisütjük. A gombás mártást a szeletekre halmozzuk, letakarjuk 1-1 szelet sajttal ...

Göngyölt felsál

A marhahús szeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket. Megkenjük paprikakrémmel, és felcsavarjuk oly módon, hogy széleit közben behajtjuk. Megtűzzük hústűkkel (vagy átkötjük vékony zsineggel), hogy szét ne nyíljanak. Ezután 1-2 kanál olajban a tekercsek

Göngyölt fűszeres felsál

Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a hússzeletekre. A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük. A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket. Megszórjuk törött borssal ...

Göngyölt hús zöldfűszerekkel

Göngyölt hús zöldfűszerekkel készítése : A rostélyos vagy felsál szeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Megkenjük Piros Arannyal, fektetünk rá hajszálvékony szalonnaszeleteket, gazdagon meghintjük kaporral, zöldpetrezselyemmel, meghintjük snidlinggel, valamint kakukkfűvel. ..

  • Göngyölt rostélyos I. - A rostélyost két szeletbe levágva szerezzük be. Mosás után óvatosan kiveregetjük, hogy el ne szakadjon. A sertéshúsból a hagymával paprika nélküli pörköltet készítünk. Megdaráljuk, összekeverjük a tojással, az áztatott, kicsavart zsemlével, sóval, borssal, 1-2 kanál tejföllel. A kiveregetett szeleteket megkenjük ezzel a keverékkel, felcsavarjuk, és szorosan összekötözzük. Lisztben megforgatva ...
  • Göngyölt rostélyos II. - A rostélyost kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, vékonyra szeletelt szalonnával és füstölt hússal befedjük. Begöngyöljük, fogvájóval összetűzzük, és forró zsírban, egy kis vízzel puhára pároljuk. A tejfölt egy kevés liszttel elkeverjük, a húsra öntjük, és még néhány percig pároljuk

Görög beefsteak

Görög beefsteak készítése : marhahús tejbe áztatott zsemle kis fej hagyma ecetes uborka tojás majoránna törött bors só liszt zsír. A marhahúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a szétmorzsolt zsemlével, az apróra vágott hagymával, a megvagdalt uborkával, a nyers tojással, a majoránnával ...

Görög felsál

  • Hagymás rostélyos - A hagymát vékony karikákra vágjuk, és egy kevés zsírban megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és melegen tartjuk. A rostélyos szeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, szép pirosra sütjük a hagyma zsírjában. A kisült rostélyos szeleteket tálra rakjuk, megszórjuk ...

Hajdúsági bélszín

Hajdúsági bélszín készítése : A hagymát apróra vágjuk, és olajban megpirítjuk, őrölt köménymagot, pirospaprikát és feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Ha egy kicsit megpirult, rátesszük a bélszínt, és 2 dl húslevessel felöntve, sütőben ...

Hajdúsági töltött felsál

Hamis borjúhús

Hamis borjúhús készítése : A húst kétszer megdaráljuk, majd hozzáadjuk a héjában főtt, szitán áttört burgonyát. A tejjel elkeverjük, fűszerezzük, és 1 órát pihentetjük. Ezalatt a marhahús a tejet teljesen magába szívja. Lisztezett deszkán lapos ...

Hátszínszeletek gombás mártásban

Hátszínszeletek gombás mártásban készítése : A kiveregetett marhahús szeleteket 2-3 mm-nyire bevagdossuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. A zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, és 1-2 kanál forró vizet öntünk rá. Ebben a zsírban megpirítjuk a finomra vágott gombát ...

Hawaii bélszínszeletek

Huszárpecsenye

Huszárpecsenye készítése : A darált sertés- és csirkehúst tálba téve elvegyítjük egy tojással, a darált vagy apróra vágott füstölt szalonnával, a reszelt hagymával, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd a jól elkevert tölteléket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Felcsavarjuk és hústűvel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük. Olajat forrósítunk, és a hústekercseket ...

Indiai párolt hús - Marhahúsos ételek

Indiai párolt marhahús hozzávalók: marhahús (stefánia), 3 evőkanál liszt, só, törött bors, 1 evőkanál Piros Arany, curry, fehérbors, 1 evőkanál mustár, bor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj

Iszákos pörkölt - Marhahús recept

Húspástétom - Marhahúsos

Húspástétom készítése : A húst a karikára vágott zöldséggel és hagymával zsírban puhára pároljuk. A tojásokat megfőzzük, és a hússal együtt kétszer megdaráljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a húshoz, borssal, mustárral fűszerezzük, jól kikeverjük. Egy hosszúkás formát vízzel kiöblítünk, a pástétomot belenyomkodjuk, néhány óráig hidegen tartjuk ...

Jászsági gombás pecsenye - Marhahúsos

Jászsági gombás pecsenye készítése : Az apróra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, rátesszük a feldarabolt hagymát, megpirítjuk, ezután a gombát is vele pirítjuk. Rátesszük a darált húst, sót, borsot, szerecsendiót, zöldpetrezselymet, és egy kevés vízzel rövid ideig pároljuk. Zsírjára sütjük, teszünk bele két egész tojást, két kanál tejfölt és két kanál zsemlemorzsát. Hűlni hagyjuk, azután a kivert, megsózott, borsozott ...

  • Kanadai marhasült - Kanadai marhasült - Kanadai marhasült hozzávalók: 1 kg töltenivaló marhahús, 12 szem aszalt szilva, 1 csésze apróra vágott kenyérkocka, olvasztott vaj, 1 evőkanál reszelt hagyma, egy fél gerezd fokhagyma, egy kevés reszelt citromhéj, alma szeletek, só, bors
  • Lángoló marhasült - Lángoló marhasült készítése : A marhahús szeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. A sertés- vagy kacsamájat szeletekben enyhén megsütjük. Az almát fölszeleteljük ...
  • Majoránnás marhasült - Majoránnás marhasült készítése : A húst vékony csíkokra szeleteljük, megsózzuk és megborsozzuk. A hagymákat megtisztítjuk, karikára vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk. Rátesszük a húst, egy darabig kevergetve pirítjuk...

Marhafelsál makarónival lerakva

A húst egy kevés ideig vízben főzzük, kivesszük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslében megfőzzük a makarónit puhára, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba egy vékony réteget terítünk belőle. Meghintjük reszelt sajttal, kis vajdarabkákat teszünk rá, majd egy sor húsmetéltet ...

Növény vásárlás - Webáruház

Go to top of page
Go to top of page